Догори
Дати відгук

На Харківщині розкрили "чорних лісорубів", що нарубали дерев на мільйон гривень

На Харківщині правоохоронці провели масштабні обшуки у "чорних лісорубів", які завдали державі шкоду на суму майже 1 млн грн.

1 хв на прочитання14 Грудня 2023, 11:42
На Харківщині розкрили "чорних лісорубів", що нарубали дерев на мільйон гривень На Харківщині розкрили "чорних лісорубів", що нарубали дерев на мільйон гривень
Поділитись:

На Харківщині правоохоронці провели масштабні обшуки у чорних лісорубів та вилучили у них 1 мільйон гривень, $67 тисяч та €6 тисяч, повідомляє Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, починаючи з 2021 року, чорні лісоруби приїжджали до лісових ділянок лісгоспу у Чугуївському районі, вирубували дерева за допомогою бензопил, завантажували в авто та вивозили деревину у місця зберігання. Після цього вони збували деревину цінних порід за грошові кошти.

Правоохоронцями проведено понад 30 санкціонованих обшуків у місцях провадження господарської діяльності, проведення рубок та зберігання незаконно спиляної деревини. Вилучено документи, деревину загальним об’ємом понад 5 тис. складометрів, грошові кошти (понад 1 млн грн, 67 тис. доларів США, 6 тис. євро), бензопили, вантажні автомобілі та спецтехніку, мобільну та комп’ютерну техніку тощо.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно. Встановлюються особи, причетні до вчинення злочину.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.