- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2020
- На Дніпропетровщині вирощують гібрид грейпфрута і маракуї
На Дніпропетровщині вирощують гібрид грейпфрута і маракуї
Фрукт має приємних солодкий смак з кислинкою
Останнім часом українці все частіше експериментують з вирощуванням екзотичних рослин. В різних регіонах країни можна побачити господарів, які мають у садах та на городах ківі, бананаси, хурму. Проте навіть за наявності різноманіття, мало хто з українців знає про такий фрукт як маракока.
Виростила унікальну маракоку жителька Жовтих Вод. Фрукт є родичем маракуї, сумішшю грейпфрута і маракуї, має приємних солодкий смак з кислинкою, а також властивості, схожі зі своїм фруктовими родичами.
«Сьогодні закінчили збір врожаю маракоки, тепла вже не буде, так що будуть доходити дома. Дозрівати почали з початку вересня, це залишки. За смаком нам дуже сподобалося – солодко-карамельні з нотками грейпфрута або дині (в залежності від сорту), з кислинкою біля кісточок", — поділилася враженнями господиня Наталія Андрейшина .
Як пише seeds, маракока є прикладом того, що вирощувати екзотичні фрукти можливо і в умовах нашого клімату, головне – дотримуватися правил поливу та догляду за рослиною.
Відомо, в Україні з'являються перші сади мигдалю.