- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- На Черкащині бачать перспективу у розвитку галузі козівництва
На Черкащині бачать перспективу у розвитку галузі козівництва
Молочнокислі продукти з козиного молока легко засвоюються, мають високу поживність і володіють лікувальними та дієтичними властивостями.
Серед приватних та селянсько-фермерських господарств Черкащини набуває популярності козівництво, повідомляє департамент агропромислового розвитку Черкаської ОВА.
За даними Черкаської філії ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин», в області офіційно зареєстровано 150 кіз, які утримуються юридичними особами, та 654 кози, що утримуються фізичними особами.
Фермери вважають козівництво перспективним напрямом через зростаючий попит на продукцію з козиного молока, зокрема сири, молоко та інші вироби. Козине молоко містить більше кальцію, фосфору, кобальту, вітамінів A, B1, B2 тощо. Воно має антиінфекційні та антианемічні властивості.
Молочнокислі продукти з козиного молока легко засвоюються, мають високу поживність і володіють лікувальними та дієтичними властивостями. Особливо цінні з козиного молока сир і масло, які підходять для харчування людей різного віку.
Нагадаємо, в Україні діють грантові програми, зокрема гранти для ветеранів та їхніх сімей на розвиток господарської діяльності. Розмір виплат залежить від кількості створених робочих місць та може сягати 1 мільйона гривень. Подати заявку на фінансову підтримку можна через портал «Дія».
Більше новин читайте на GreenPost.