Догори
Дати відгук

На Буковині рекордна кількість випадків кашлюку

Це загальноєвропейська тенденція.

1 хв на прочитання22 Травня 2024, 16:14
Зображення згенероване ШІ Зображення згенероване ШІ
Поділитись:

На Буковині рекордна кількість випадків кашлюку. Якщо тогоріч за цей же період зафіксовано лише один випадок захворювання, то цього року лише за 4 місяці вже 206 хворих, повідомляє  Центр профілактики та контролю хвороб Чернівецької області. На сусідній Львівщині майже вдвічі менше — 122 випадки, на Полтавщині — 10 випадків, а на Черкащині взагалі лише 5 випадків. Медики кажуть, що така кількість хворих на Буковині — через небажання батьків проводити вакцинацію, адже 95,9 % всіх хворих — саме діти. У немовлят кашель може не проявлятись, але в них може статися зупинка дихання на короткий час, про що може свідчити посиніння обличчя.

Ріст захворюваності на кашлюк почався з 2023 року. Не лише в Україні, а й загалом по Європі — в країнах-членах ЄС/ЄЕЗ (Бельгія, Хорватія, Нідерланди, Люксембург, Данія, Іспанія, Швеція, Норвегія). У Чехії та Нідерландах через кашлюк уже навіть були летальні випадки. Ріст захворюваності повʼязаний із циклічністю розвитку кашлюку — спалахи хвороби відбуваються кожні 3-4 роки. Наразі це триває в усьому світі, і про ріст захворюваності повідомляють з усіх куточків планети, зокрема медики Австралії, Бразилії, Болівії, Канади, Ізраїлю, Сербії, Сполучених Штатів Америки та Великої Британії.

Якщо у 2023 по всій Україні було 27 випадків захворювання за перший квартал року, то вже цьогоріч за той же період року було 1006 хворих.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.