Не важливо, на які хитрощі ви готові йти для того, щоб зберегти куплену зелень свіжої – через пару-трійку днів вона неминуче почне в’янути. На щастя, ми знаємо один простий спосіб реабілітації зів’ялої зелені і, звичайно, поділимося їм з вами.
Для цього вам знадобиться всього два “інгредієнти”, знайти які можна на будь-якій кухні. Йдеться про чисту воду та оцтову кислоту.
Приготуйте з названих компонентів розчин і замочіть зелень, залишивши на кілька годин.
Через цей час вам залишиться витягти кріп, зелений салат, руколу або будь-яку іншу зелень з оцтового розчину, промити під проточною водою і обсушити.
А щоб зелень знову не зів’яла, використовуйте її для приготування домашньої приправи, висушивши в сушильній камері і подрібнивши.
Зберігати такі спеції можна в баночках, що залишилися від дитячого харчування, – не пропадати ж добру.