Догори
Дати відгук

Михайло Радуцький заявив, що Україна готова до другої хвилі COVID-19

При цьому голова Комітету з питань здоров'я ВР забув, що у частині лікарень країни досі не вистачає медиків, ліків та засобів захисту

2 хв на прочитання23 Вересня 2020, 19:58
Поділитись:

Михайло Радуцький нардеп та голова Комітету з питань здоров'я Верховної Ради упевнено заявив у соцмережі, що Україна готова до другої хвилі коронавірусу.

"Ми можемо собі дозволити не запроваджувати максимально жорстких карантинних обмежень... Це стало можливим тому, що за декілька місяців українська влада провела дійсно масштабну роботу — встигла підготувати медичні заклади, навчити медиків, закупити медичні препарати, обладнання та засоби захисту... На початку квітня медичну допомогу інфекційним хворим надавали 1,2 тисячі лікарів, на даний час – майже 17 тисяч. За потреби можуть бути сформовані додаткові медичні бригади – для цього ми маємо в резерві 12,3 тисячі лікарів. На даний час в лікарнях першої хвилі у нас 29 тисяч ліжок, в тому числі понад 9 тисяч з централізованим постачанням кисню. В резерві — понад 6 тисяч ліжок, що разом створює загальний фонд у майже 36 тисяч ліжок, з яких 10,5 тисяч мають централізоване підключення до кисню. Кількість реанімаційних ліжок збільшена до 3,2 тисячі", - говорить нардеп.

Мабуть, пан Радуцький забуває, що в багатьох лікарнях, які переобладнуються для прийому хворих COVID-19, від третини до половини медиків звільняються, тим що залишаються коронавірусні надбавки виплачуються з затримками й люди протестують. В деяких лікарнях не вистачає не тільки пунктів подачі кисню, а й ліків для лікування пацієнтів та навіть засобів захисту лікарів.

Так, наприклад, ми вже розповідали, що в одній з міських лікарень Харкова немає ліків для важких хворих з COVID-19 (відео). Крім того, там не вистачає персоналу та засобів захисту для нього.

А от в Дніпрі кризова ситуація з лікуванням інфікованих на COVID-19 пацієнтів у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І. Мечникова. Головний лікар закладу заявив, що ситуація з COVID-19 "виходить з берегів", адже запас ліків поки є, але при такому потоці пацієнтів він може швидко закінчитися. При цьому все це дорогі препарати й де узяти нестачу він не знає.   

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.