Те,
яку їжу ми їмо, впливає на кліматичну ситуацію на планеті та загрожує
досягненню цілей ООН щодо сталого розвитку та Паризької кліматичної угоди. До
такого висновку дійшли вчені Оксфорда й Міннесоти. В ході досліджень вони виявили,
що виробництво м’яса
найгірше позначається на довкіллі, а також провокує ризик передчасної смерті.
Аналізуючи
вплив харчових продуктів на довкілля та здоров'я людей, вчені ввели індекс
AREI, який вказує на забруднення природи, викиди парникових газів, потребу у
воді та низку інших несприятливих екологічних факторів.
Загалом виробництво продовольчої продукції в сільськогосподарському секторі:
Під
час досліджень виявлено, що щоденне вживання порції обробленого червоного м'яса
збільшує ризик смертності та захворюваності на ішемічну хворобу серця, діабет II типу та інсульт.
А
продукти, які прийнято вважати корисними, мають найменший вплив на навколишнє
середовище – цільнозернові крупи, фрукти, овочі, бобові, горіхи, оливкова олія.
Результати оцінювались шляхом відстеження раціону харчування та оцінки здоров'я десятків мільйонів людей.
Читайте також: На американському ринку з’явилися екологічні інсектициди на основі феромонів