М'ясо провокує передчасну смерть та глобальне потепління

1 хв на прочитання07 Листопада 2019, 15:58

Те,
яку їжу ми їмо, впливає на кліматичну ситуацію на планеті та загрожує
досягненню цілей ООН щодо сталого розвитку та Паризької кліматичної угоди. До
такого висновку дійшли вчені Оксфорда й Міннесоти. В ході досліджень вони виявили,
що виробництво м’яса
найгірше позначається на довкіллі, а також провокує ризик передчасної смерті.

Аналізуючи
вплив харчових продуктів на довкілля та здоров'я людей, вчені ввели індекс
AREI, який вказує на забруднення природи, викиди парникових газів, потребу у
воді та низку інших несприятливих екологічних факторів.

Загалом виробництво продовольчої продукції в сільськогосподарському секторі:

Під
час досліджень виявлено, що щоденне вживання порції обробленого червоного м'яса
збільшує ризик смертності та захворюваності на ішемічну хворобу серця, діабет II типу та інсульт.

А
продукти, які прийнято вважати корисними, мають найменший вплив на навколишнє
середовище – цільнозернові крупи, фрукти, овочі, бобові, горіхи, оливкова олія.

Результати оцінювались шляхом відстеження раціону харчування та оцінки здоров'я десятків мільйонів людей.

Читайте також: На американському ринку з’явилися екологічні інсектициди на основі феромонів

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: