Слово «десерт зазвичай асоціюється з чимсь забороненим і шкідливим, а окрім того, з чимсь складним у приготуванні. Але насправді можна легко приготувати корисний десерт.
Інгредієнти:
молоко 1,5 % — 200 мл;
желатин — 10 г;
кава розчинна — 3 г / 1 ч.л.;
м'який сир або густий йогурт — 180 г;
какао — 3 г / 1 ч.л.;
підсолоджувач на вибір або сироп.
Приготування.
У посудину додати молоко, желатин і каву (розчинну чи заздалегідь зварену), залишити для набухання хвилин на 25. Далі злегка підігріти на дуже повільному вогні до повного розчинення желатину (не кип'ятити!) і не забувати весь час перемішувати.
Змішати м'який сир (чи грецький йогурт), какао і підсолоджувач, додати злегка охололе желатинове молоко. Добре перемішати (можна блендером) і розлити по формах. Поставити в холодильник на кілька годин або на ніч, прикрасити ягодами за бажанням.
Також ми розповідали про десерт без борошна та випічки: всього 4 інгредієнти та 5 хвилин часу.