МОЗ: закрити кафе та ресторани буде доцільно
МОЗ пропонує розглянути можливість обмеження роботи закладів громадського харчування при першому ускладненні епідемічної ситуації
Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець в ході обговорення законопроєкту про протидію коронавірусу, який зараз розробляється у відомстві, запропонував розглянути можливість обмеження роботи закладів громадського харчування при першому ускладненні епідемічної ситуації.
Як йдеться на сайті МОЗ, такі заходи доцільні під час карантину.
За словами Ємця, досвід іноземних країн говорить, що закриття закладів громадського харчування – дієвий захід у боротьбі з коронавірусом.
"Вважаю, що нам потрібно діяти на випередження, чітко та рішуче. Саме тому доцільним було б розглянути можливість обмеження роботи закладів громадського харчування через коронавірус", - заявив очільник МОЗ.
Наразі вже відомо, що у Полтаві частина кафе, барів, ресторанів та клубів почали призупиняти роботу або переходити у режим «to go». Останні доставляють їжу самостійно або пропонують забирати її з собою. Поїсти в таких закладах поки не можна.
За останніми даними, в Україні зафіксували три випадки захворювання на коронавірус, одна пацієнтка померла.
Як повідомлялося, з 12 березня по 3 квітня в Україні введено карантин. Очільник уряду Денис Шмигаль попросив громадян слідкувати за гігієною, самоізолюватися у випадку підозри на захворювання та вчасно звертатися до лікарів.