Догори
Дати відгук

Моряки створили плейлист у стилі хеві-метал для відлякування агресивних косаток

Але косатки змінили свої музичні вподобання.

1 хв на прочитання17 Листопада 2023, 15:47
Косатки Косатки
Поділитись:

Косатки таранять човни в Гібралтарській протоці, тому деякі екіпажі вдаються до різних методів уберегти своє судно від цих морських хижаків. Німецький моряк Флоріан Рутч разом із колегами створив на Spotify плейлист Metal for Orcas. До нього увійшла музика у стилі хеві-метал, щоб відлякувати агресивних косаток. Про це розповідає The New York Times.

З 2020 року косатки — верхівкові хижаки, які є найбільшими представниками родини дельфінових — заважають подорожам човнів уздовж узбережжя Піренейського півострова. Фактично щодня тут фіксують зустрічі з агресивними косатками. Дослідники не можуть пояснити причин такої поведінки тварин. Біологи припускають, що, ймовірно, допитливі тварини просто навчилися нового способу бавитися з човнами. Однак це не тішить капітанів і власників суден, які плавають одними з найжвавіших водних шляхів у світі — адже ремонт яхт і човнів може бути дорогим.

Команда Флоріана Рутча спробувала стримати косаток за допомогою музичної зброї, ввімкнувши програвання кураторського списку відтворення хеві-металу під назвою «Metal for Orcas» через підводний динамік. Але це не допомогло: рішучі тварини все одно досягли успіху, ударивши по кермах яхти і вивівши її з ладу. Екіпажу довелося викликати допомогу, і зрештою прибули іспанські рятувальники та відбуксирували судно до порту.

Експерти вважають, що навіть якщо косатки спочатку ненавиділи хеві-метал, то через свою здатність спілкуватися й адаптуватися могли вже звикнути до цього музичного стилю.

Нагадаємо, косатки стають розумнішими і змінюють моделі поведінки — науковці жахаються.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.