Молочні продукти: шкода чи користь

1 хв на прочитання18 Липня 2022, 06:38

Молочні продукти можуть стимулювати організм виділяти велику кількість інсуліну

Якщо вживати молочні продукти неправильно, то вони можуть зашкодити організму через високу інсулінорезистентність.

До молочних продуктів іноді зараховують однозначно шкідливу їжу, наприклад, глазуровані сирки або маргарин,  пише «Країна здоров’я».

Але і "молочка" у вигляді сиру, кефіру або йогурту також може завдавати шкоди. В таких продуктах через високі дози молочного білка при відсутній клітковині може бути високим інсуліновий індекс.

Зі швидкими вуглеводами (варенням, джемами, медом, печивом, здобою, солодкими сухофруктами та свіжими фруктами з високим глікемічним індексом, наприклад, бананами чи виноградом) їх краще не поєднувати.

У такому поєднанні молочні продукти можуть стимулювати організм виділяти велику кількість інсуліну, що підвищує ймовірність розвитку інсулінорезистентності. Для зниження інсулінового навантаження молочні продукти краще поєднувати зі сметаною чи клітковиною.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: