Догори
Дати відгук

Молдова рятує Вінниччину від повені (відео, фото)

Молдавська влада дозволила скидати зайву воду з України на власній ГЕС

1 хв на прочитання24 Червня 2020, 23:36
Поділитись:

У Ямпільському районі Вінниччини внаслідок контрольованого скиду води із водосховища Дністровської ГЕС зафіксовано перші підтоплення садиб, розташованих уздовж Дністра у трьох селах і районному центрі. Далі почало затоплювати м. Могилів–Подільський та городи й луки у селах Могилів-Подільського району.

Пізніше місцеві жителі у соцмережах виклали відео затопленої набережної Дністра у межах міста.  

У Могилеві-Подільському відбулося засідання «паводкового» комітету за участю голови ОДА Сергія Борзова та керівництва Управління ДСНС в області.

У результаті перемовин керівництва Вінницької області та молдовської сторони — Дубосарська ГЕС збільшить рівень скиду води, аби зменшити ризики сильного підтоплення Вінницької області. Повідомляє пресслужба Вінницької ОДА.

На даний час очільник області Сергій Борзов перебуває у м.Ямпіль, де наразі існує серйозна загроза підтоплення території.

“З метою уникнення погіршення ситуації у прикордонних районах області — Ямполя та Могилева-Подільського, голова ОДА провів переговори з керівництвом служби надзвичайних ситуацій Республіки Молдова щодо можливого збільшення об’єму скиду води Дубосарською ГЕС. Адже за останні чотири години рівень води у Дністрі піднявся на 80 см. Це становить реальну загрозу підтоплення”, — вказано у повідомленні.

У результаті перемовин збільшено об’єм скиду води Дубосарською ГЕС (Республіки Молдова) з 1600м3 до 1800 м3, що значно зменшує ризики ускладнення ситуації у південних районах Вінниччини.  

Нагадаємо, президент пообіцяв знайти не один мільярд гривень на боротьбу з наслідками повеней.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.