Мінус 10 мільйонів: Україна швидко втрачає населення, - ООН

1 хв на прочитання5 годин тому
ФОТО: ілюстративне / sichnews.com

Рівень народжуваності в Україні різко впав і становить близько однієї дитини на жінку, що є одним з найнижчих показників у світі.

Населення України скоротилося на 10 мільйонів осіб, або приблизно на чверть, з лютого 2022 року. Це сталось внаслідок відтоку біженців, падіння народжуваності та смертності від війни. Про це повідоляє Reuters.

Голова Фонду народонаселення ООН у Східній Європі Флоренс Бауер сказала, що ситуація в країні погіршила і без того складну демографічну ситуацію.

«Рівень народжуваності різко впав і наразі становить близько однієї дитини на жінку, що є одним з найнижчих показників у світі», – сказала вона.

За її словами, для підтримки стабільної чисельності населення необхідний рівень народжуваності на рівні 2,1 дитини на жінку.

Бауер заявила, що негайний вплив відчули на собі регіони, які майже обезлюдніли за останні 2 роки. У селах залишилися лише старі або одинокі люди, які не можуть створити сім’ю.

Найбільша частка скорочення населення України припадає на біженців – 6,7 мільйона українців нині живуть за кордоном, переважно в Європі. Смерті, спровоковані воєнними діями, також є фактором скорочення.

Бауер зазначила, що для точного підрахунку впливу війни на населення України доведеться почекати до завершення конфлікту, коли нарешті можна буде провести повний перепис населення.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: