Міненерго: нові стандарти ремонту на АЕС забезпечили стабільне енергопостачання

1 хв на прочитання26 Жовтня 2024, 10:27
ФОТО: Хмельницька АЕС

На енергоблоках українських АЕС успішно завершены планові ремонти, вони готові до осінньо-зимового періоду 2024-2025.

Нові стандарти ремонту на атомних електростанціях країни дозволили забезпечили стабільне енергопостачання. Завдяки впровадженню сучасних підходів вдалося підвищити ефективність ремонтної кампанії на атомних електростанціях та суттєво скоротити терміни її проведення. Заявив перший заступник міністра енергетики Юрій Шейко.

«Перехід на плановий ремонт за технічним станом – це якісно новий рівень експлуатації атомних станцій. Сучасне діагностичне обладнання дозволяє бачити реальний стан систем та агрегатів, що дає можливість оптимально планувати ремонтні роботи та запобігати потенційним проблемам до їх виникнення», – зазначив Юрій Шейко, перший заступник міністра енергетики.

Завдяки впровадженню передових технологій та високому професіоналізму персоналу АЕС вдалося не тільки скоротити строки  ремонтних кампаній, але й підвищити якість виконуваних робіт. Це безпосередньо вплинуло на надійність роботи енергоблоків та забезпечило стабільне постачання електроенергії споживачам.

Модернізація системи технічного обслуговування на АЕС України триває, що дозволить і надалі підвищувати ефективність роботи атомних станцій та зміцнювати енергетичну безпеку держави.

Нагадаємо, енергоблоки АЕС, що перебувають під контролем України, успішно завершили планові ремонтні роботи, підготовлені для проведення осінньо-зимового періоду 2024-2025 років та працюють у штатному режимі і забезпечують стабільну генерацію електроенергії.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: