Догори
Дати відгук

Міндовкілля не підтримало скандальну Концепцію розвитку мисливства

Під тиском екологів і громадськості профільне міністерство не схвалило документ, який грубо порушував права диких тварин, фактично дозволяв знущання з них та узаконював популяризацію мисливства серед малолітніх.

2 хв на прочитання24 Грудня 2020, 11:28
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України не підтримало  «Концепцію розвитку мисливського господарства в Україні на період 2021–2025 роки», проти якої повстали екологи та громадськість. Про це повідомили в Київському еколого-культурному центрі. 

«Міністерство не підтримує зазначену концепцію та повертає її Держлісагентству без розгляду», — повідомив у коментарі під постом КЕКЦ заступник очільника Міндовкілля Олександр Краснолуцький.

Цьому передувала петиція, яку до профільного міністерства надіслали Київський еколого-культурний центр, Всеукраїнська екологічна ліга, Асоціація зоозахисних організацій України, ГО «Зелена сила» та «Жива планета». 

Нагадаємо, що 10 грудня на офіційному сайті Державного агентства лісових ресурсів України з'явився Проєкт розпорядження Кабміну за підписом Дениса Шмигаля  «Про схвалення Концепції розвитку мисливського господарства в Україні на період 2021–2025 роки». Згідно з ним, Концепцію визнають робочою та доручають Міндовкілля розробити заходи щодо її втілення в життя.

Екологи, зоозахисники та екоактивісти ознайомилися з текстом документу й жахнулися. За їхніми словами, Концепція реанімує шкуродерний законопроєкт 3200-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення законодавства у сфері мисливського господарства та полювання, а також боротьби з браконьєрством)», автором якого є народний депутат Сергій Литвиненко.

Як писав GreenPost раніше, у «Концепції розвитку мисливства» йдеться  про популяризацію мисливства, в тому числі серед дітей  і підлітків й так зване “вольєрне полювання, яке робить диких тварин живими мішенями для людей зі зброєю та не дає їм шансів на порятунок.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost