Догори
Дати відгук

Міндовкілля налагоджує співпрацю з UNIDO щодо захисту озонового шару

Обговорили ратифікацію Кігалійської поправки до Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар.

1 хв на прочитання12 годин тому
ФОТО: Міндовкілля налагоджує співпрацю з UNIDO щодо захисту озонового шару / Міндовкілля ФОТО: Міндовкілля налагоджує співпрацю з UNIDO щодо захисту озонового шару / Міндовкілля
Поділитись:

Потенційні напрямки співпраці окреслили заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Сергій Власенко зі старшим координатором Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку по Україні (UNIDO) Штефаном Сікарс. 

Зокрема, йшлося про важливість для України ратифікації Кігалійської поправки до Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар. Документ передбачає поступове скорочення використання гідрофторвуглеців (ГФВ), які мають значний вплив на клімат. 

З ратифікацією поправки Україна візьме на себе нові міжнародні зобов’язання в галузі охорони довкілля, а також отримає доступ до ресурсів Глобального екологічного фонду для реалізації відповідних заходів. 

У межах зустрічі обговорили потенційні напрями співпраці: 

  • створення проєктів технічної допомоги Україні для виконання зобов’язань за Кігалійською поправкою;  
  • здійснення інвентаризації та модернізації обладнання, що містить фторовані парникові гази з високим потенціалом глобального потепління; 
  • можливість співпраці для доступу України до Глобального екологічного фонду.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко