Мінагрополітики запускає два електронні реєстри у межах проєкту єТваринництво

2 хв на прочитання11 Жовтня 2024, 06:30
ФОТО: ілюстративне

Сервіси розроблені на виконання Плану з переведення публічних послуг в електронний формат.

У Міністерстві аграрної політики оголосили про запуск двох електронних сервісів у межах проєкту еТваринництво. Це Реєстр суб’єктів племінної справи у тваринництві і Реєстр селекційних досягнень у тваринництві. Про це повідомили у відомстві.

Сервіси були розроблені на виконання одного з пунктів Плану заходів на 2023 рік щодо переведення публічних послуг в електронну форму.

Реєстром суб’єктів племінної справи у тваринництві передбачено проведення в електронному форматі процедури присвоєння відповідних статусів суб’єкта племінної справи у тваринництві:

А Реєстром селекційних досягнень у тваринництві передбачене проведення в електронному форматі процедури апробації, реєстрації селекційних досягнень у тваринництві (виведення нової породи, типу, лінії та інше), а також реєстрація нових імпортованих порід всіх видів сільськогосподарських тварин.

Зокрема, до реєстру вноситимуть:

Мета реалізації проєкту - спрощення процедури присвоєння відповідних статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві, апробації і реєстрації селекційних досягнень та забезпечення вільного допуску зацікавлених суб’єктів до загального переліку порід всіх видів сільськогосподарських тварин, що зареєстровані на території України.

Послуги реалізовані за підтримки Фонду Східна Європа та уряду Німеччини.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: