Мінагрополітики: досвід євроінтеграції Хорватії – важливий для України

1 хв на прочитання14 Вересня 2024, 08:45
ФОТО: заступник Міністра агрополітики Денис Башлик і Міністр сільського господарства Хорватії Йосип Дабро під час виставки у Бєловарі / Мінагрополітики

Україна і Хорватія домовилися укласти меморандум з надання технічної та експертної допомоги на шляху євроінтеграції.

Україна на тлі ситуації на сході та півдні країни повинна дбати про розвиток економіки. А як показали останні два роки, ключовим сектором української економіки є агросектор. Як інтегрувати його у європейський простір, Україна перейматиме досвід Хорватії. Про це заявив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик, повідомили у Мінагрополітики.

Урядовець відвідав щорічну осінню міжнародну виставку сільськогосподарської продукції в Бєловарі. Україна вперше взяла участь у цьому заході, ставши його офіційним партнером.

Денис Башлик зауважив, що питання поступової інтеграції агропродовольчого сектору України до ЄС, а також наближення українського законодавства до європейського − можуть стати серйозним предметом дискусії з Брюсселем та країнами-членами ЄС. Тому український уряд, зокрема, Мінагрополітики, шукає будь-які можливості для посилення експертної переговорної позиції.

«Вивчення хорватського досвіду та залучення відповідних фахівців з Хорватії до надання консультативної допомоги у вигляді технічної допомоги Мінагрополітики – будуть як ніколи актуальні та корисні для нас», − наголосив Башлик.

За результатами переговорів сторони домовилися про створення меморандуму з метою надання технічної та експертної допомоги у процесі євроінтеграції України. За словами Дениса Башлика, цей крок позитивно сприятиме подальшій євроінтеграції України.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: