Догори
Дати відгук

Мезинський Нацпарк отримав понад 1800 га нових цінних територій

Міндовкілля планує виділити нацпарку додаткових працівників для охорони цих цінних територій.

1 хв на прочитання09 Грудня 2023, 10:32
Чернігівська ОВА передала нацпарку в постійне користування лісові ділянки. Чернігівська ОВА передала нацпарку в постійне користування лісові ділянки.
Поділитись:

За підтримки Міндовкілля Чернігівська ОВА передала Мезинському нацпарку в постійне користування лісові ділянки площею 1855 га. Ці землі важливі тим, що мають статус заказників, серед яких найціннішими є «Рихлівська дача», «Вишенська дача», «Свердловський» та інші.

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

У новоприєднаному до нацпарку ландшафтному заказнику «Рихлівська дача» ростуть історичні вікові дерева, нетипові ландшафти, рідкісні види рослин і тварин, джерела й озера та монастирські печери.

Решта заказників багаті лісами зі столітніми дубами, кленами та ясенами, які є частиною природних екокоридорів для міграцій диких тварин. Також ліси виконують водоохоронне значення для лівого берега Десни та його мешканців й створюють мальовничі пейзажі мережі нацпарку.

Це обʼєднання територій парку дозволить позбутися їх мозаїчності та допоможе службі державної охорони парку надійніше їх захищати. Для цього Міндовкілля планує виділити Мезинському нацпарку додаткових працівників для охорони нових цінних територій.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost