Догори
Дати відгук

Метеорологічне ускладнення: непогода у небі і над ним

Похолодання, дощі, у горах заморозки і магнітні бурі спрогнозували метеорологи на вівторок.

1 хв на прочитання15 Жовтня 2024, 08:08
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне
Поділитись:

Сьогодні, 15 жовтня, у низці областей України у прогнозі синоптиків - дощі. Температура повітря у Києві приблизно 11° тепла. Такі дані оприлюднив "Укргідрометцентр".

Хмарно з проясненнями. У північних, західних та східних областях - невеликі дощі, на Закарпатті - рясні зливи. А на решті території без істотних опадів. Вітер західний з переходом на північний, 5-10 м/с. Температура вночі 3-8° тепла, вдень 9-13°, у південній частині та східних областях 12-17°.

На високогір'ї Карпат невеликий мокрий сніг; температура вночі та вдень близько 0°.

Неспокійно зараз і в атмосфері. Тривають магнітні коливання, що почалися після вчорашнього спалаху на Сонці. Сьогодні та у середу, 16 жовтня очікується сильна магнітна буря з К-індексом 5. А надалі, до кінця тижня спалахи на Сонці не повинні впливати на наше самопочуття.

У дні підвищеної сонячної активності, геомагнітні коливання впливають на метеозалежних людей. Вони можуть відчувати слабкість, сонливість, перепади тиску та загострення хронічних недуг, головний біль й інші симптоми. Полегшити такий стан можна завдяки повноцінному сну, прогулянкам на свіжому повітрі, правильному харчуванню, рекомендують експерти.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.