Догори
Дати відгук

Мешканці Деснянського району вимагають у Київради відновити транспортну розв’язку біля метро «Лісова»

Будівництво біля метро заморозили, але його все одно доводиться обходити.

2 хв на прочитання14 Червня 2021, 18:28
Трамвай Трамвай
Поділитись:

На сайті КМДА з’явилась петиція № 10618 «Про відновлення транспортної розв'язки, лісопаркової зони та парку «Кіото» біля «Лісової».

«Сотні тисяч киян і гостей міста кожного дня прибувають на станцію або від'їжджають зі станції метро «Лісова». Якщо декілька років тому до входу на станцію можна було під’їхати на тролейбусі, автобусі, маршрутному таксі або пройтись пішки алеями чудового парку «Кіото», то зараз вхід у метро загороджений триметровим металевим парканом, а транспортна розв’язка для громадського транспорту знищена, її територія теж попала під забудову нікому не потрібного чергового ТРЦ. Щоб потрапити на зупинку тролейбуса чи автобуса, потрібно подолати чималу відстань із перешкодами (вузькі проходи, розбиті сходи, витоптані газони парку Кіото). Ніхто не думає не тільки про зручності для пасажирів, літніх людей, матусь із дитячими візочками, людей з особливими потребами, а й про безпеку пасажирів. У випадку пожежі чи теракту з тієї ями перед входом на станцію метро зможуть вибратись не всі», — йдеться в тексті петиції.

Автор петиції нагадує, що 28 липня Державна архітектурно-будівельна інспекція заборонила будівництво торгово-розважального центру на метро «Лісова».

«Причин відмови вказано багато (відсутність багатьох необхідних дозвільних документів на будівництво та технічних умов, недосконалість проекту тощо), але основна причина вражає. ДАБІ прозріла на третьому році будівництва й побачила, що вказана територія не може бути виділена під будівництво будь-чого, оскільки Генеральний план міста Києва відводить її під зелені насадження», — написав автор петиції.

Киянин вимагає відкрити для людей безпечний шлях до метро та громадського транспорту, побудувати зручну транспортну розв’язку для громадського транспорту, який привозить на станцію метро «Лісова» пасажирів із Лісового масиву, Троєщини, з Биківні та Броварів, а також відновити зруйновану частину парку Кіото та зелені насадження «в лісопарковому господарстві на ділянці отруєних і спалених сосен навпроти «БЛІЦ-ІНФО». Окрім того, киянин наполягає на притягненні до кримінальної відповідальності всіх причетних посадових осіб.

«Кошти на проведення зазначених заходів пропонуємо в судовому порядку утримати у забудовника ТОВ «ЖЕН-САН», і в тих непорядних чиновників, які підписували дозволи на це будівництво», — пропонує автор петиції.

На цей момент петицію підписало 505 людей.

Раніше ми розповідали, як у столичному парку Кіото цвітуть сакури (фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення ілюстративне. Фото: Рixabay
«Можете нічого не платити»: в Україні хочуть змінити правила щодо інформування пацієнтів про Програму медичних гарантій
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання2 години тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання5 годин тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання7 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання8 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost