Догори
Дати відгук

«Медзакупівлі» відсторонять від закупки коронавірусної вакцини

У МОЗ вважають, що підприємство на чолі з Арсеном Жумаділовим не здатне забезпечити безперебійне постачання життєво необхідної вакцини.

1 хв на прочитання06 Січня 2021, 11:13
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Міністерство охорони здоров'я найближчими днями  змінить компанію, яка буде виконувати технічну функцію щодо закупівлі вакцин. Про це заявив очільник профільного міністерства Максим Степанов під час щоденного брифінгу 6 січня.

«Найближчим часом ми змінимо компанію, яка буде виконувати технічну функцію щодо закупівлі вакцин. Тому що ми не можемо ставити під ризик забезпечення вакцинами України, бо комусь хочеться писати дописи в соцмережах і отримувати якусь хвилинку слави», — сказав Степанов. 

Такій заяві міністра передував конфлікт між ним особисто й очільником ДП «Медзакупівлі» Арсеном Жумаділовим. Днями Жумаділов звинуватив Максима Степанова в тому, що він тисне на постачальника вакцини проти коронавірусу. Також голова підприємства додав, що Степанов визначив цього постачальника на власний розсуд, керуючись особистими симпатіями.

5 січня від «Медзакупівель» пролунала ще одна заява. На цей раз Арсен Жумаділов говорив про те, що підприємство вимушено перебуває у стані простою через те, що у МОЗ не затвердили необхідні фінансові документи. У свою чергу, Максим Степанов назвав цю інформацію фейком і запевнив, що потрібну документацію ДП надіслали ще 10 грудня.

Як ми інформували раніше, міністр охорони здоров'я Максим Степанов і «Медзакупівлі» продовжують публічно з'ясовувати стосунки. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.