Догори
Дати відгук

Медики виявили ТОП-5 продуктів, які подарують здоров'я легеням та бронхам

2 хв на прочитання28 Вересня 2020, 13:24
Поділитись:

Очищенню легенів від забруднюючих і потенційно токсичних часток, загальному оздоровленню цього органу сприяють багато природних засобів, в тому числі й продукти. Про це розповіла лікар-дієтолог Ділар Деміркан Еркек (Туреччина). Повідомляє Sabah.

За словами фахівця, наші легені та бронхи щодня страждають від впливу шкідливих речовин. Вживання тютюну, вихлопні гази з транспорту, забруднене повітря ... Безліч токсинів потрапляють в органи дихання з зовнішнього середовища, і багато з них мають властивість «застрявати» в бронхіальній та легеневій тканині, накопичуючись з часом. Це може стати причиною різних проблем з органом дихання, аж до розвитку раку або важких ускладнень при захворюванні ковідом.

«Перший крок до захисту бронхів та легень і їх очищенню від токсинів — це кинути курити. Крім того, їх оздоровленню сприяє їжа, насичена антиоксидантами, протизапальними компонентами», - говорить лікар.

Турецький дієтолог назвала п'ять продуктів, особливо ефективних для очищення та оздоровлення бронхів та легень.

Спеції (імбир, куркума). Їх споживання захищає органи від розвитку запалення, активізує виведення токсинів з дихальної системи.

Чебрець. Його ефірні олії ефективні при закладеності дихальних шляхів. Також йому властива антибактеріальна дія: таким чином, рослинний продукт корисний проти кашлю і ГРВІ.

Чорна морква. Допомагає при кашлі (має відхаркувальну дію). Завдяки дуже високому вмісту вітамінів, мінералів, антиоксидантів продукт є потужними натуральними «ліками» для зниження ризику раку легенів.

Виноградні кісточки. Лікар радить їсти виноград з кісточками. До їх складу входить речовина ресвератрол — один з найсильніших природних антиоксидантів. Він здатний боротися з руйнівним для клітин дією вільних радикалів, завдяки чому кісточки захищають від розвитку раку легенів.

Кероб. Продукт, добре відомий в курортних регіонах, являє собою висушений м'якуш плодів ріжкового дерева, що нагадує какао. Багатий вітаміном C і антиоксидантами, кероб сприяє виведенню шкідливих речовин з організму, бореться із запальними процесами. У Туреччині він вживається для профілактики інфекційних, вірусних захворювань, і лікар підтверджує дієвість цього засобу.

Нагадаємо, наслідки карантину: пасажири в Одесі перекрили дорогу у знак протесту (відео). 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost