Догори
Дати відгук

Медики назвали п’ять ознак того, що ви їсте надто мало вуглеводів

Щоб забезпечити мозок енергією, потрібен цукор. Якщо його не вистачає, ми стаємо менш зосередженими, починає боліти голова.

2 хв на прочитання28 Квітня 2021, 23:50
Лікарі назвали п’ять ознак того, що ви їсте надто мало вуглеводів.Фото: Pixabay Лікарі назвали п’ять ознак того, що ви їсте надто мало вуглеводів.Фото: Pixabay
Поділитись:

Якщо після вживання їжі відразу хочеться подрімати, це може бути пов’язано з вуглеводами. Вживання великої кількості вуглеводів підвищує рівень цукру у крові, викликаючи короткі сплески енергії в організмі і, в кінцевому підсумку, призводить до відчуття втоми. Але є й інший бік медалі. 

Охочі схуднути часто усувають нібито шкідливі вуглеводи з раціону. Експерт із харчування в «Баварському центрі споживачів» Даніела Крело з Німеччини пояснює, що вони вкрай важливі для здоров’я та вашого добробуту. Ось п’ять ознак, які дадуть змогу розпізнати дефіцит вуглеводів у раціоні.

На відміну від білків і жирів, організм людини сам може виробляти вуглеводи — поживна речовина не є життєво важливою для нас. Але не все так просто, адже дефіцит вуглеводів призводить до погіршення самопочуття, а в довгостроковій перспективі — до захворювань, пише maximum.fm

Даніела Крело попереджає: «Це не означає, що ми повинні виключити багаті вуглеводами продукти з нашого плану харчування. Вони забезпечують клітковину та вітаміни, а глюкоза, що міститься в них, підтримує рівень цукру в крові».

Принаймні 50 % споживаної енергії ви маєте отримувати з вуглеводів.

П’ЯТЬ ОЗНАК, ЩО ВКАЗУЮТЬ НА ДЕФІЦИТ ВУГЛЕВОДІВ

Втома та слабкість: організму не вистачає глюкози — найважливішого джерела енергії. Рівень цукру у крові падає, ми відчуваємо занепад сил.

Потяг до солодкого: нестабільний рівень цукру у крові гарантує, що ви хотітиме більше їсти цукру, шоколаду, випічки.

Несвіже дихання: якщо організму не вистачає вуглеводів, він починає перетворювати їх із жирових запасів. Він перебуває у стані кетозу, виділяє кетони, тобто хімічні сполуки, які призводять до неприємного запаху з рота.

Травлення: на відміну від продуктів із високим вмістом жирів і білків, вуглеводи зазвичай містять багато клітковини. Вони необхідні для травлення. Якщо організму не вистачає клітковини, виникає запор.

Головний біль і брак концентрації. Щоб забезпечити мозок енергією, потрібен цукор. Якщо його не вистачає, ми стаємо менш зосередженими, починає боліти голова.

До слова, вчені вперше виявили речовину, яка ефективно вбиває рак.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: суспільне Одеса
Нічна атака на Одещину: Безпілотник пошкодив кінно-спортивний клуб
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Корупція у відновленні Донеччини: викрито розкрадання понад 140 млн грн на опаленні та воді
2 хв на прочитанняВчора
Як правильно обрізати кущі малини наприкінці листопада для щедрого врожаю
Як правильно обрізати кущі малини наприкінці листопада для щедрого врожаю
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Місячний календар стрижок на грудень 2025: сприятливі дні для стрижки та фарбування волосся
2 хв на прочитанняВчора
Пункт про амністію вилучено з плану Трампа, щоб не заблокувати відповідальність Росії за воєнні злочини
1 хв на прочитанняВчора
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на п'ятницю, 28 листопада 2025 року
4 хв на прочитанняВчора
Прикордонники Чернівецького загону виявили велику партію акумуляторів для електромобілів
1 хв на прочитанняВчора
Animalism by UAnimals випустив іграшки-герої: прототипами стали реальні історії врятованих тварин
2 хв на прочитанняВчора