Догори
Дати відгук

Медики назвали п’ять ознак того, що ви їсте надто мало вуглеводів

Щоб забезпечити мозок енергією, потрібен цукор. Якщо його не вистачає, ми стаємо менш зосередженими, починає боліти голова.

2 хв на прочитання28 Квітня 2021, 23:50
Лікарі назвали п’ять ознак того, що ви їсте надто мало вуглеводів.Фото: Pixabay Лікарі назвали п’ять ознак того, що ви їсте надто мало вуглеводів.Фото: Pixabay
Поділитись:

Якщо після вживання їжі відразу хочеться подрімати, це може бути пов’язано з вуглеводами. Вживання великої кількості вуглеводів підвищує рівень цукру у крові, викликаючи короткі сплески енергії в організмі і, в кінцевому підсумку, призводить до відчуття втоми. Але є й інший бік медалі. 

Охочі схуднути часто усувають нібито шкідливі вуглеводи з раціону. Експерт із харчування в «Баварському центрі споживачів» Даніела Крело з Німеччини пояснює, що вони вкрай важливі для здоров’я та вашого добробуту. Ось п’ять ознак, які дадуть змогу розпізнати дефіцит вуглеводів у раціоні.

На відміну від білків і жирів, організм людини сам може виробляти вуглеводи — поживна речовина не є життєво важливою для нас. Але не все так просто, адже дефіцит вуглеводів призводить до погіршення самопочуття, а в довгостроковій перспективі — до захворювань, пише maximum.fm

Даніела Крело попереджає: «Це не означає, що ми повинні виключити багаті вуглеводами продукти з нашого плану харчування. Вони забезпечують клітковину та вітаміни, а глюкоза, що міститься в них, підтримує рівень цукру в крові».

Принаймні 50 % споживаної енергії ви маєте отримувати з вуглеводів.

П’ЯТЬ ОЗНАК, ЩО ВКАЗУЮТЬ НА ДЕФІЦИТ ВУГЛЕВОДІВ

Втома та слабкість: організму не вистачає глюкози — найважливішого джерела енергії. Рівень цукру у крові падає, ми відчуваємо занепад сил.

Потяг до солодкого: нестабільний рівень цукру у крові гарантує, що ви хотітиме більше їсти цукру, шоколаду, випічки.

Несвіже дихання: якщо організму не вистачає вуглеводів, він починає перетворювати їх із жирових запасів. Він перебуває у стані кетозу, виділяє кетони, тобто хімічні сполуки, які призводять до неприємного запаху з рота.

Травлення: на відміну від продуктів із високим вмістом жирів і білків, вуглеводи зазвичай містять багато клітковини. Вони необхідні для травлення. Якщо організму не вистачає клітковини, виникає запор.

Головний біль і брак концентрації. Щоб забезпечити мозок енергією, потрібен цукор. Якщо його не вистачає, ми стаємо менш зосередженими, починає боліти голова.

До слова, вчені вперше виявили речовину, яка ефективно вбиває рак.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання4 години тому
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання4 години тому
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитанняВчора
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитанняВчора
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитанняВчора
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитанняВчора