Догори
Дати відгук

Медики назвали п’ять ознак того, що ви їсте надто мало вуглеводів

Щоб забезпечити мозок енергією, потрібен цукор. Якщо його не вистачає, ми стаємо менш зосередженими, починає боліти голова.

2 хв на прочитання28 Квітня 2021, 23:50
Лікарі назвали п’ять ознак того, що ви їсте надто мало вуглеводів.Фото: Pixabay Лікарі назвали п’ять ознак того, що ви їсте надто мало вуглеводів.Фото: Pixabay
Поділитись:

Якщо після вживання їжі відразу хочеться подрімати, це може бути пов’язано з вуглеводами. Вживання великої кількості вуглеводів підвищує рівень цукру у крові, викликаючи короткі сплески енергії в організмі і, в кінцевому підсумку, призводить до відчуття втоми. Але є й інший бік медалі. 

Охочі схуднути часто усувають нібито шкідливі вуглеводи з раціону. Експерт із харчування в «Баварському центрі споживачів» Даніела Крело з Німеччини пояснює, що вони вкрай важливі для здоров’я та вашого добробуту. Ось п’ять ознак, які дадуть змогу розпізнати дефіцит вуглеводів у раціоні.

На відміну від білків і жирів, організм людини сам може виробляти вуглеводи — поживна речовина не є життєво важливою для нас. Але не все так просто, адже дефіцит вуглеводів призводить до погіршення самопочуття, а в довгостроковій перспективі — до захворювань, пише maximum.fm

Даніела Крело попереджає: «Це не означає, що ми повинні виключити багаті вуглеводами продукти з нашого плану харчування. Вони забезпечують клітковину та вітаміни, а глюкоза, що міститься в них, підтримує рівень цукру в крові».

Принаймні 50 % споживаної енергії ви маєте отримувати з вуглеводів.

П’ЯТЬ ОЗНАК, ЩО ВКАЗУЮТЬ НА ДЕФІЦИТ ВУГЛЕВОДІВ

Втома та слабкість: організму не вистачає глюкози — найважливішого джерела енергії. Рівень цукру у крові падає, ми відчуваємо занепад сил.

Потяг до солодкого: нестабільний рівень цукру у крові гарантує, що ви хотітиме більше їсти цукру, шоколаду, випічки.

Несвіже дихання: якщо організму не вистачає вуглеводів, він починає перетворювати їх із жирових запасів. Він перебуває у стані кетозу, виділяє кетони, тобто хімічні сполуки, які призводять до неприємного запаху з рота.

Травлення: на відміну від продуктів із високим вмістом жирів і білків, вуглеводи зазвичай містять багато клітковини. Вони необхідні для травлення. Якщо організму не вистачає клітковини, виникає запор.

Головний біль і брак концентрації. Щоб забезпечити мозок енергією, потрібен цукор. Якщо його не вистачає, ми стаємо менш зосередженими, починає боліти голова.

До слова, вчені вперше виявили речовину, яка ефективно вбиває рак.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО ілюстративне
Хабар за порятунок шахтного обладнання: Деталі корупційної схеми у вугільній галузі, викритої на Київщині
1 хв на прочитання2 години тому
Корупція на морському транспорті: розкрито схему заволодіння базою флоту
Корупція на морському транспорті: розкрито схему заволодіння базою флоту
2 хв на прочитання6 годин тому
Нічний удар по Одещині: постраждали об'єкти енергетики та житлові будинки
Нічний удар по Одещині: постраждали об'єкти енергетики та житлові будинки
1 хв на прочитання12 годин тому
Екопрофесії 2025: що змінює український ринок праці — аналітика Jooble
Екопрофесії 2025: що змінює український ринок праці
3 хв на прочитання14 годин тому
У неділю, 23 листопада, обмеження електропостачання в Україні триватимуть, але ситуація покращується
1 хв на прочитання22 години тому
Як смажити яйця без олії, води та прилипання: секретний інгредієнт, який усі мають на кухні
2 хв на прочитання23 години тому
Економія під час блекауту: чи варто ставити фольгу за батарею
2 хв на прочитанняВчора
Грибкова плівка може замінити одноразовий пластик
2 хв на прочитанняВчора