Догори
Дати відгук

Медузи-корнерот величезних розмірів з'явилися в Азовському морі

Корнерот - не зовсім типовий вид медузи для Азовського моря.   

2 хв на прочитання20 Червня 2020, 22:45
Тут і даді фото: pro.berdiansk.biz Тут і даді фото: pro.berdiansk.biz
Поділитись:

У Бердянській затоці виявили  медуз  підвиду корнерот - нового для цього регіону, виду. Про опіки, які залишаються на тілі від "зустрічі" з цими медузами, свідчать фото відпочиваючих у  соцмережах.  

Як пише місцеве видання  pro.berdiansk.biz,  корнерот - не зовсім типовий вид медузи для Азовського моря.   

Місцеві жителі знають: в Азовському морі живе кілька видів медуз, але вони в основному безпечні. У теперішній же час люди діляться фотографіями мальовничих опіків, які отримали після контакту з медузами підвиду. 

"Переселенців занесло з Чорного моря. Поява в Азовському морі представників чорноморської фауни пов'язана, в першу чергу, з підвищенням в ньому рівня солоності, і кліматичними причинами", -  вважає  Віра Гетьманенко, завідуюча лабораторією гідробіологічних та еколого-токсикологічних досліджень ІРЕМ.

pro.berdiansk.biz

За словами Гетьманенко,  можна  зустріти медузи видів аурелії і корнерот. Корнерот - досить небезпечна медуза, яка своїми лопатями може завдати відчутного і хворобливого опіку.

"Медузи дуже чутливі до температури води, тому, коли зими були холодні, медузи частково вимерзали. Тому щоліта, починаючи з середини, до нас заходила нова популяція з Чорного моря. У зв'язку з тим, що кілька минулих зим не було льодового покриву, медузи вижили і стали розмножуватися. Так що те, що ми бачимо зараз - минулорічні і народилися вже цього літа ", - розповіла завідувачка лабораторії.

Як правило, опіки медузи-корнерота відчуваються не сильніше, ніж від кропиви, і викликають почервоніння і припухлість шкіри. Панікувати не треба, часто опіки проходять без сліду протягом декількох годин. Остерігатися варто алергікам - особливо, якщо з медузами ви раніше не зустрічалися, дітям, і тим,  кого  медуза вжалила у слизові оболонки.  

Відомо, блискавка вбила табун коней у Карагандинській області (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.