Бджоляр Михайло Суліковський заявляє, що мед — справжній суперфуд серед продуктів, доступний кожному. Його широко використовують у медицині та кулінарії.
Бджоляр розповідає, що мед складається з води та двох основних цукрів — сахарози та фруктози. У менших кількостях мед містить більш як 20 інших складних цукрів, а також білки, природні антибіотики, амінокислоти, вітаміни, мінерали. У невеликих кількостях він містить мікроелементи — калій, залізо та цинк.
Михайло Суліковський розповідає про корисні речовини, які містить цей продукт. Якісний мед багатий на антиоксиданти. Бджоляр наводить висновок, до якого дійшли науковці фармацевтичного факультету Паризького університету у своїй роботі, опублікованій на сайті Національного центру біотехнологічної інформації США (NCBI): зазначені антиоксиданти здатні запобігти виникненню хронічних хвороб серця, діабету та раку. Тобто, на відміну від цукру, солодкий мед — це не пусті калорії, говорить бджоляр.
«Зрештою, мед — це просто смачно. Квітковий, липовий, соняшниковий, гречаний — розмаїттю смаків цього продукту можна позаздрити. Тому цілком закономірно, що мед не просто їдять, а й використовують у приготуванні. На відміну від цукру, він не просто робить страву солодкою, він надає неймовірних смакових відтінків, аромату, кольору. Чудово поєднується з м‘ясом, сиром, тістом, горіхами, фруктами», — ділиться Михайло Суліковський.
Однак мед не є цукрозамінником, нагадує «Група здоров’я». На це є кілька причин.
Також ми розповідали, який мед обрати при діабеті.