Наша класична шуба тепер у польському варіанті, з філе оселедця та вареним буряком. Цей салат має свої особливості, які точно здивують смак усіх, хто любить страви з солоною рибою.
Інгредієнти:
Буряк та яблуко нарізати дрібним кубиком. Огірки нарізати, вичавити зайву рідину.
Оселедець помістити в глибоку миску, додати олію, сік ½ лимона та половину цедри. Залишити на 30 хвилин маринуватись.
Для соусу змішати майонез, сметану, сіль, сік ½ лимона та другу половину цедри.
Яйця почистити, 1 жовток відставити у бік, решту жовтків, разом із білками не надто дрібно порізати.
На велику тарілку викласти оселедець, полити рівномірно невеликою кількістю соусу, на нього зверху викласти цибулю, потім — яблука й знову полити рівномірно невеликою кількістю соусу.
Викласти яйця та квашений огірок, полити рівномірно невеликою кількістю соусу й викласти буряк. Полити рештою соусу. Дрібно натерти жовток і посипати буряк. Прикрасити зеленою цибулею.
Більше новин читайте на GreenPost.