Догори
Дати відгук

Маринований чосник на зиму: крутий рецепт, щоб вийшов ароматним, хрустким і дуже смачним

Спробуйте і не пошкодуєте витраченого часу!

2 хв на прочитання29 Липня 2023, 11:53
Поділитись:

Маринований часник сподобається навіть тим людям, які не переносять гострий смак звичайного часнику. Його додають в рагу або плов, тушкують і запікають з ним м'ясо, використовують в бутербродах і подають до сала. При маринуванні частково зберігається користь часнику, тому закуска не тільки смачна, але і корисна.

Звичайно, часник повинен бути молодим, чи не торішнім. Найкраще тільки – що визрілим і зібраним.

Інгредієнти:

На літрову банку буде потрібно:

10-12 головок часнику середнього розміру

1 столова ложка солі

1 столова ложка цукру

1 столова ложка 3% оцту

1 столова ложка виноградного соку або жменю червоної смородини

2 лаврових листя

5 горошин чорного перцю

1 лист хрону

велика парасольку кропу, кілька гілочок петрушки

Приготування:

Банки миємо і стерилізуємо. Часник очищаємо від зовнішнього лушпиння до чистого шару, але так, щоб головки не розпалися. Дно скребти до чистоти ножем або акуратно зрізаємо брудний шар.

На дно банок укладаємо хрін, кріп, петрушку.

Заповнюємо банку часником, добре ущільнюючи, але намагаючись не тиснути. У проміжки засипаємо смородину і окремі часточки від головок, що розпалися якщо такі є.

Заливаємо окропом, накриваємо прокип’яченими кришками. Через 15 хвилин воду зливаємо в ємність, кип’ятимо і знову заливаємо часник на 15 хвилин.

Після цього воду знову зливаємо в окрему ємність, додаємо сіль, цукор, оцет, перець горошком і лавровий лист. Доливаємо зовсім небагато окропу ( 30 – 50 мл ), тому що під час кип’ятіння вода трохи випаровується. Кип’ятимо пару – трійку хвилин, заливаємо банки і закручуємо. Перевертаємо на кришки. Можна накинути який-небудь утеплювач, поки банки не охолонуть.

Окремі часнички можуть злегка посиніти. Це не страшно, за час зберігання колір зникне.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: guinnessworldrecords
Жінка потрапила до Книги рекордів Гіннеса за найбільшу колекцію підставок для яєць
1 хв на прочитанняВчора
Інвазивні равлики в Австралії виробили стійкість до пестицидів
Інвазивні равлики в Австралії виробили стійкість до пестицидів
1 хв на прочитанняВчора
Уряд прискорить реформу зрошення для ефективної роботи аграріїв
Уряд прискорить реформу зрошення для ефективної роботи аграріїв
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
ДБР викрило колишнє керівництво Держгеокадастру на розкраданні понад 500 га державних земель
1 хв на прочитання23 Серпня 2025
Україна стала повноправним членом Генеральної комісії з рибальства в Середземномор’ї
1 хв на прочитання22 Серпня 2025
Посуха на Сході та Півдні України знищила 500 тис. га врожаю: аграрії просять підтримки держави
1 хв на прочитання22 Серпня 2025
Кліматичні виклики для аграріїв: південь України потерпає від посухи та опустелювання
2 хв на прочитання22 Серпня 2025
Всесвітній день рослинного молока: свято, що змінює харчові звички
3 хв на прочитання22 Серпня 2025
Більше з GreenPost
Фото: Magazine.medlineplus.gov
Відходи на вагу золота: науковці навчили штучний інтелект розпізнавати перші симптоми раку у мікробіомі кишківника
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Wikipedia.org
Від повзучих ліан до величних кущів: як обрати та інтегрувати філодендрони
3 хв на прочитання2 години тому
Фото: Goodhouse.com.ua
«Солодка пристрасть»: як приготувати найоригінальніші мариновані помідори з яблуками
1 хв на прочитання7 годин тому
Зображення ілюстративне.
Фото: Home-designing.com
5 головних трендів ландшафтного дизайну, які будуть актуальними завжди
3 хв на прочитання8 годин тому
Китайський гороскоп на 25 серпня: День Вогняного Тигра
1 хв на прочитанняВчора
Наглядова рада «Енергоатома» призначила нового в.о. голови правління
1 хв на прочитанняВчора
Повідомляйте про екологічні загрози через застосунок «ЕкоЗагроза»
1 хв на прочитанняВчора
Суд підтвердив законність припису Держекоінспекції щодо асфальтного заводу в Києві
1 хв на прочитанняВчора