Догори
Дати відгук

Маринований чосник на зиму: крутий рецепт, щоб вийшов ароматним, хрустким і дуже смачним

Спробуйте і не пошкодуєте витраченого часу!

2 хв на прочитання29 Липня 2023, 11:53
Поділитись:

Маринований часник сподобається навіть тим людям, які не переносять гострий смак звичайного часнику. Його додають в рагу або плов, тушкують і запікають з ним м'ясо, використовують в бутербродах і подають до сала. При маринуванні частково зберігається користь часнику, тому закуска не тільки смачна, але і корисна.

Звичайно, часник повинен бути молодим, чи не торішнім. Найкраще тільки – що визрілим і зібраним.

Інгредієнти:

На літрову банку буде потрібно:

10-12 головок часнику середнього розміру

1 столова ложка солі

1 столова ложка цукру

1 столова ложка 3% оцту

1 столова ложка виноградного соку або жменю червоної смородини

2 лаврових листя

5 горошин чорного перцю

1 лист хрону

велика парасольку кропу, кілька гілочок петрушки

Приготування:

Банки миємо і стерилізуємо. Часник очищаємо від зовнішнього лушпиння до чистого шару, але так, щоб головки не розпалися. Дно скребти до чистоти ножем або акуратно зрізаємо брудний шар.

На дно банок укладаємо хрін, кріп, петрушку.

Заповнюємо банку часником, добре ущільнюючи, але намагаючись не тиснути. У проміжки засипаємо смородину і окремі часточки від головок, що розпалися якщо такі є.

Заливаємо окропом, накриваємо прокип’яченими кришками. Через 15 хвилин воду зливаємо в ємність, кип’ятимо і знову заливаємо часник на 15 хвилин.

Після цього воду знову зливаємо в окрему ємність, додаємо сіль, цукор, оцет, перець горошком і лавровий лист. Доливаємо зовсім небагато окропу ( 30 – 50 мл ), тому що під час кип’ятіння вода трохи випаровується. Кип’ятимо пару – трійку хвилин, заливаємо банки і закручуємо. Перевертаємо на кришки. Можна накинути який-небудь утеплювач, поки банки не охолонуть.

Окремі часнички можуть злегка посиніти. Це не страшно, за час зберігання колір зникне.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: «Їжа легко»
Гречаний суп із морською капустою та консервованим горошком — готується просто і смачно
1 хв на прочитання02 Травня 2024
Як приготувати справжні Полтавські галушки
Рецепт приготування справжніх Полтавських галушок
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Guyrane Kiss
Пустельна Мавританія почала вирощувати пшеницю у промислових масштабах
1 хв на прочитання4 години тому
Рекорд з наймасовішого розпису писанок майстрами різних регіонів України
В Україні встановили Рекорд з наймасовішого розпису писанок майстрами різних регіонів країни (ФОТО)
2 хв на прочитання5 годин тому
Майже вдвічі зросли ліміти на кредити для виробників тваринницької галузі
1 хв на прочитання9 годин тому
Найгірший урожай вина за 62 роки: причина – «екстремальні» погодні умови
2 хв на прочитання12 годин тому
На Рівненщині повернули громаді дві земельні ділянки вартістю понад 6 млн
1 хв на прочитання16 годин тому
Як приготувати з перцю натуральний та дієвий засіб проти шкідників
1 хв на прочитання17 годин тому
Більше з GreenPost
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Міскантус — популярний декоративний злак: що слід знати про цю рослину
1 хв на прочитання02 Травня 2024
Прогноз для всіх знаків зодіаку
Емоційна напруга та відчуття енергії: гороскоп на четвер, 2 травня
1 хв на прочитання3 години тому
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу 
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу 
2 хв на прочитання5 годин тому
На сміттєзвалищі поблизу Чопа в пожежі постраждав чоловік.
Фото: ДСНС
На сміттєзвалищі поблизу Чопа в пожежі постраждав чоловік
1 хв на прочитання7 годин тому
Румунія передала Україні організатора міжнародного наркосиндикату: "ціна питання" на понад 200 млн грн
1 хв на прочитання8 годин тому
Зміна клімату: розбудова нової кліматичної політики з урахуванням безпекової складової 
2 хв на прочитання9 годин тому
Земля заповідника: 6,2 мільйона гривень "випарувалися" через махінації керівництва
1 хв на прочитання11 годин тому
Майно Януковича в «Межигір’ї» перейде державі: розпочався процес передачі в управління активів парку
2 хв на прочитання13 годин тому