Мало хто знає, що часник на зиму можна замаринувати. Маринований часник — справжній делікатес!
Інгредієнти:
часник — 300 г;
вода — близько 200 мл;
цукор — 1-1,5 ст. л.;
сіль — 1,5 ч. л.;
лист лавровий — 2 шт.;
перець запашний горошком — 3-4 шт.;
перець чорний горошком — 4-6 шт.;
гвоздика сушена (за бажанням) — 2 шт.;
оцет 9% — 30 мл.
Приготування.
Підготувати інгредієнти для маринування часнику. Іноді маринад для краси заготівлі прикрашають буряковим соком.
Очистити часник. Є простий спосіб очищення часнику. Потрібно взяти кілька цілих головок часнику (кількість залежно від розмірів посуду) і помістити їх у миску, каструлю або шейкер із кришкою й інтенсивно потрясти. У результаті часник не лише розділиться на зубчики, а й очиститься від лушпиння.
Потім залити зубчики часнику окропом і залишити на 2-3 хвилини.
Приготувати маринад. Закип'ятити воду і поварити цукор, сіль і спеції протягом 2 хвилин. Зняти з вогню та влити оцет.
Банки та кришки для заготівлі потрібні стерильні. Їх потрібно вимити з содою, а потім влити в них окріп на кілька хвилин або стерилізувати в мікрохвильовій печі.
Для стерилізації в мікрохвильовій печі заповнити кожну банку приблизно на третину гарячою водою і закип'ятити її на максимальній потужності, протягом 2-3 хвилин.
Підготовлені зубчики часнику розкласти по банках, влити гарячий маринад і закрутити кришками.
Вважається, що своїх смакових якостей маринований часник набуде за кілька тижнів.
Також ми розповідали про ароматний болгарський перець для фарширування на зиму.