Маринований часник — делікатес на зиму

2 хв на прочитання10 Вересня 2022, 00:34

Вважається, що своїх смакових якостей маринований часник набуде за кілька тижнів.

Мало хто знає, що часник на зиму можна замаринувати. Маринований часник — справжній делікатес!

Інгредієнти:

часник — 300 г;

вода — близько 200 мл;

цукор — 1-1,5 ст. л.;

сіль — 1,5 ч. л.;

лист лавровий — 2 шт.;

перець запашний горошком — 3-4 шт.;

перець чорний горошком — 4-6 шт.;

гвоздика сушена (за бажанням) — 2 шт.;

оцет 9% — 30 мл.

Приготування.

Підготувати інгредієнти для маринування часнику. Іноді маринад для краси заготівлі прикрашають буряковим соком.

Очистити часник. Є простий спосіб очищення часнику. Потрібно взяти кілька цілих головок часнику (кількість залежно від розмірів посуду) і помістити їх у миску, каструлю або шейкер із кришкою й інтенсивно потрясти. У результаті часник не лише розділиться на зубчики, а й очиститься від лушпиння.

Потім залити зубчики часнику окропом і залишити на 2-3 хвилини.

Приготувати маринад. Закип'ятити воду і поварити цукор, сіль і спеції протягом 2 хвилин. Зняти з вогню та влити оцет.

Банки та кришки для заготівлі потрібні стерильні. Їх потрібно вимити з содою, а потім влити в них окріп на кілька хвилин або стерилізувати в мікрохвильовій печі.

Для стерилізації в мікрохвильовій печі заповнити кожну банку приблизно на третину гарячою водою і закип'ятити її на максимальній потужності, протягом 2-3 хвилин.

Підготовлені зубчики часнику розкласти по банках, влити гарячий маринад і закрутити кришками.

Вважається, що своїх смакових якостей маринований часник набуде за кілька тижнів.

Також ми розповідали про ароматний болгарський перець для фарширування на зиму.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: