Догори
Дати відгук

Мариновані печериці за 5 хвилин — проста страва на святковий стіл

Набагато кращі за магазинні.

1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Мариновані печериці підійдуть для подачі на святковий новорічний стіл тощо. Їх можна подати зі свіжою зеленню петрушки, кропу чи з цибулею, як основну закуску чи до будь-якого гарніру чи як додатковий інгредієнт для салату з грибами, чорносливом або курятини.

Домашні печериці виходять смачні та пікантні, і набагато кращі за магазинні, в яких можуть бути консерванти чи різноманітні добавки, а маринад для грибів готувати дуже легко та швидко. Смакувати можна вже за кілька годин. Зберігати їх слід у холодильнику чи в дуже прохолодному та темному місці. Наявність печериць цілий рік дозволить готувати їх хоч щодня.

Інгредієнти:

печериці — 500 г;

оцет 9 % — 60 мл;

олія — 120 мл;

часник — 3 зубчики;

чорний перець (горошком) — 10 шт.;

цукор — 2 ч. л.;

сіль — 1 ч. л.;

лавровий лист — 4 шт.

Приготування.

Порізати гриби приблизно на однакові частини.

Часник вичавити через прес, змішати всі інгредієнти (окрім грибів) у каструлі, де варитимуться печериці.

Вкинути гриби та варити 5 хвилин після закипання, постійно помішуючи.

Покласти гриби в банки й охолодити, після чого поставити в холодильник на 3-4 години. Все, можна смакувати грибочками.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost