Малина - одна з найсмачніших і найкорисніших ягід. Ми любимо свіжу малину, консервуємо та морозимо її на зиму. Але вчені впевнені, що слід додавати цю суперягоду до страв ще частіше.
Малина – це ягода, яка дає нам корисні вітаміни та мінерали, що докладно описано вченими.
Малина давно відома як чудовий жарознижувальний засіб при застуді та грипі.
Крім того, вона підвищує імунітет і посилює захисні функції організму.
Завдяки багатому вмісту вітамінів та мінералів, малина покращує склад крові, нормалізує тиск, покращує роботу органів травлення та апетит.
Крім того, її ягоди мають легку сечогінну дію і покращують роботу нирок, дуже корисні для нервової системи.
Мало хто знає, але малина – чудовий засіб для підняття настрою. Її регулярне вживання допомагає швидше впоратися з депресіями та стресами, занепокоєнням та порушенням сну.
Ягоди малини сприяють знищенню золотистого стафілококу, оздоровленню шкіри, уповільненню процесів старіння.
При цьому слід пам’ятати, що малина протипоказана при алергії, індивідуальній непереносимості, загостренні шлунково-кишкових та ниркових захворювань, а також подагрі.