Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Малі та середні переробні підприємства зможуть отримати гранти до $150 тисяч - Мінекономіки

Малі та середні переробні підприємства зможуть отримати гранти до $150 тисяч - Мінекономіки

Підприємства в Україні стикаються з величезною кількістю викликів, спричинених війною.

2 хв на прочитання04 Липня 2023, 14:15
Поділитись:

Малі та середні переробні підприємства отримають підтримку на $2,5 млн в межах ініціативи, яку реалізує Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України». У рамках грантової програми буде надано близько 25 грантів обсягом від $75 000 до $150 000. Грантова програма реалізується в партнерстві з Мінекономіки. 

“Розвиток вітчизняної переробної галузі є одним з пріоритетних завдань для нашого Уряду. Інвестуємо в цей напрямок, зокрема, через урядову грантову програму “єРобота”, адже наша мета — виготовляти та експортувати більше готової продукції з більшою часткою доданої вартості. Ми також вдячні нашим міжнародним партнерам за те, що приєдналися до ініціативи Уряду з реалізації в Україні проєктів, спрямованих на підтримку та розвиток переробних підприємств”, — сказала Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко.

Надані програмою USAID гранти підтримуватимуть МСП у діяльності, яка сприяє виробництву інноваційних продуктів, модернізації виробництва, скороченню ручної людської праці у поєднанні зі створенням більш висококваліфікованих робочих місць, підвищенню ефективності використання інших ресурсів, імпортозаміщенню на українському ринку та/або експорту української продукції для заповнення ніш, які раніше займала російська та білоруська продукція, локалізації виробництва товарів, потрібних для відбудови.

“Малі та середні підприємства в Україні стикаються з величезною кількістю викликів, спричинених війною. Одним з напрямків роботи USAID є забезпечення сталого розвитку МСП та підтримка уряду України у впровадженні реформ, що забезпечать конкурентний характер економіки і сприятливе середовище для відновлення України. Нова грантова програма покликана допомогти українським переробним МСП створювати продукцію з високою доданою вартістю, масштабувати виробництво, впроваджувати інновації, виходити на нові ринки, інтегруючись до глобальних ланцюгів доданої вартості”, – зазначила Наталія Петрова, менеджерка проєктів USAID. 

Прийом заявок на надання грантів стартує з 3 липня 2023 року і триватиме до 15 грудня 2023 року (включно) та буде відбуватися поетапно з наступними дедлайнами: 15 серпня; 15 жовтня; 15 грудня 2023 року.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost