Наше серце має ворогів: це переїдання та шкідливі для нього продукти. Але чи знаєте ви, що деякі продукти, які входять у наш звичайний раціон - небезпечні, для нашого серця.
Ні для кого не таємниця, що алкогольні напої не просто шкідливі, але й небезпечні для здоров'я. Особливо для людей, які страждають від проблем із серцем.
Алкоголь ускладнює життя сердечникам, адже він ослаблює м'язи. Краще уникати його в будь-яких видах, включаючи вино. Дослідження, що пов’язують щоденний келих червоного вина з покращенням здоров’я серця, залишаються безрезультатними.
Надмірне споживання солі (натрію) може призвести до затримки рідини у здорових людей. У людей із серцевою недостатністю надлишок натрію може викликати серйозні ускладнення. Це також може погіршити високий кров’яний тиск (гіпертонію), що може посилити наявну серцеву недостатність.
Більше того, дієти з високим вмістом натрію зазвичай містять багато жирів і калорій, що може сприяти ожирінню та його ускладненням.
На жаль, натрій міститься майже в усьому, що ми споживаємо, що може зробити дієту з низьким вмістом натрію викликом. Його особливо багато в оброблених, готових, консервованих і копчених продуктах.
Оброблені зерна, такі як білий хліб, білий рис, білі макарони та багато підсолоджених зернових сніданків, були позбавлені клітковини.Це особливо проблематично для людей із серцевою недостатністю, оскільки часто супроводжується такими захворюваннями, як цукровий діабет 2 типу та високий рівень холестерину.
Замість обробленого зерна шукайте цільнозернові.Як і фрукти та овочі, вони багаті поживними речовинами та чудовими джерелами клітковини.
Уникайте в’яленого та обробленого м’яса, яке містить багато натрію. Бургери та стейки, навіть неприправлені, представляють свою власну проблему: у них багато видів жиру, які можуть призвести до закупорки артерій.
Замість цього намагайтеся їсти більше риби, червоного м’яса, особливо лосося, тунця, форелі та тріски. Вони багаті омега-3 жирними кислотами і низьким вмістом насичених жирів, які допомагають знизити рівень холестерину і тригліцеридів. Коли ви їсте м’ясо, перед приготуванням обріжте видимий жир і зніміть з курки шкіру.