Вєтрова Влада1 хв на прочитання05 Червня 2025, 17:55
Сезон весняного овочу - спаржі, вже розпочався, тож це чудова нагода порадувати себе та рідних смачненьким. Рецепт листкового пирога зі спаржею від Євгена Клопотенка:
Інгредієнти:
- 500 г листкового тіста
- 200 г спаржі
- 2 яйця
- 200 г фети
- Сіль до смаку
- Чорний мелений перець до смаку
- 100 г фети (для посипання)
- Лимонний сік для подачі (за бажанням)
Приготування:
- Підготуйте спаржу: Промийте спаржу та відріжте тверді кінчики. На пательні доведіть воду до кипіння та припустіть спаржу протягом 2-3 хвилин, щоб вона стала злегка м'якою.
- Підготуйте тісто: Розморозьте листкове тісто. Розгорніть його та складіть вдвічі. Викладіть тісто на деко, застелене пергаментним папером.
- Приготуйте начинку: У мисці збийте 2 яйця. Додайте до них 200 г перетертої фети. Посоліть та поперчіть до смаку.
- Зберіть пиріг: Рівномірно розподіліть яєчно-фетову суміш по листковому тісту. Зверху викладіть припущену спаржу.
- Випікайте: Розігрійте духовку до 180°C. Посипте пиріг зверху рештою 100 г фети. Випікайте протягом 20-25 хвилин, або доки тісто не стане золотистим та підніметься.
- Подача: За бажанням, перед подачею можна полити пиріг невеликою кількістю лимонного соку.
Цей листковий пиріг зі спаржею чудово підійде для сніданку, обіду або вечері, а також його зручно брати з собою на пікнік. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.