Листковий пиріг зі спаржею від Клопотенка: простий рецепт весняного смаколика

1 хв на прочитання05 Червня 2025, 17:55
Листковий пиріг зі спаржею від Клопотенка

Підійде для сніданку, обіду або вечері

Сезон весняного овочу - спаржі, вже розпочався, тож це чудова нагода порадувати себе та рідних смачненьким. Рецепт листкового пирога зі спаржею від Євгена Клопотенка:

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Підготуйте спаржу: Промийте спаржу та відріжте тверді кінчики. На пательні доведіть воду до кипіння та припустіть спаржу протягом 2-3 хвилин, щоб вона стала злегка м'якою.
  2. Підготуйте тісто: Розморозьте листкове тісто. Розгорніть його та складіть вдвічі. Викладіть тісто на деко, застелене пергаментним папером.
  3. Приготуйте начинку: У мисці збийте 2 яйця. Додайте до них 200 г перетертої фети. Посоліть та поперчіть до смаку.
  4. Зберіть пиріг: Рівномірно розподіліть яєчно-фетову суміш по листковому тісту. Зверху викладіть припущену спаржу.
  5. Випікайте: Розігрійте духовку до 180°C. Посипте пиріг зверху рештою 100 г фети. Випікайте протягом 20-25 хвилин, або доки тісто не стане золотистим та підніметься.
  6. Подача: За бажанням, перед подачею можна полити пиріг невеликою кількістю лимонного соку.

Цей листковий пиріг зі спаржею чудово підійде для сніданку, обіду або вечері, а також його зручно брати з собою на пікнік. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: