Листкові трубочки «Морквинки» — це смачна закуска, яка стане оригінальним способом здивувати гостей вашим кулінарним мистецтвом. Яскраві «морквинки» з тіста виглядають не лише апетитно, а й дуже ефектно на святковому столі. Цей рецепт — чудовий варіант для тих, хто любить експериментувати та додавати до звичних страв нотку креативності. У процесі приготування знадобиться пергаментний папір, марля та формочки-конуси для трубочок (їх можна самостійно скрутити з фольги).
Інгредієнти:
тісто листкове бездріжджове — 500 г;
куряче філе копчене — 60 г;
помідори — 60-70 г;
огірок — 90 г;
яйця — 2 шт.;
сир твердий — 50 г;
морква — 1 шт.;
майонез — 2-3 ст. ложки;
томатна паста — 1 ст. ложка;
листя салату — 10-12 шт.;
сіль — до смаку;
перець чорний мелений — до смаку.
Приготування.
Ввімкнути духовку для розігріву до 180 °С.
Моркву очистити та натерти на дрібній тертці.
За допомогою марлі вичавити сік із тертої моркви.
Додати до морквяного соку томатну пасту, добре перемішати.
Яйця залити у сотейнику водою і відварювати 10 хвилин після закипання. Потім залити яйця холодною водою та повністю остудити.
Листкове тісто розкачати в прямокутний пласт завтовшки 3-5 мм.
Тісто нарізати смужками завширшки по 2-2,5 см.
Смужки тіста накрутити на конуси для трубочок хлист-навхлист, добре защипуючи краї. Найкраще використовувати конуси заввишки 9 см.
Укласти підготовлені вироби на деко, застелене пергаментним папером. Змастити тісто сумішшю томатної пасти та морквяного соку.
Відправити деко у розігріту до 180 °С духовку і випікати трубочки 25 хвилин.
Приготувати начинку.
Сир натерти на дрібній тертці.
Яйця очистити й натерти на дрібній тертці. Додати до сиру.
Огірок очистити від шкірки, а помідори — від насіння.
Нарізати помідори й огірок дуже дрібними кубиками.
Куряче м'ясо також нарізати дуже дрібними кубиками.
У миску з сиром та яйцями додати овочі та куряче м'ясо. Посолити й поперчити до смаку. Додати майонез та перемішати.
Спечені листкові трубочки остудити.
Вийняти конуси.
Перекласти начинку в кулінарний мішок або щільний пакет, зрізати край.
Заповнити «морквинки» начинкою.
Зробити «морквинкам» хвостики з листя салату.
Оригінальна закуска готова.
Більше новин читайте на GreenPost.