Догори
Дати відгук

Львівський "Охматдит" рятує 5-річну дівчинку з ковідом: був легкий нежить, зараз вражено 80% легенів

За словами мами дитини, все почалося зі звичайної застуди.

2 хв на прочитання26 Вересня 2021, 06:50
 Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Вся сім'я дівчинки в минулому році перехворіла на коронавірус. Зараз вони вже щеплені та здорові. Припускають, що дитина могла підхопити COVID-19 у дитячому садочку.

Як  передає ТСН, хвороба у дівчинки розвинулася дуже швидко, її у важкому стані привезли  до лікарні.

"Почався нежить легкий, звичайний і на третій день я поміряла температуру, у неї було 39,5. Вона вся горіла", - розповідає жінка.

Вона звернулася до сімейного лікаря, той порадив лікуватися вдома, але дівчинці лише ставало гірше, додався кашель, стало важко дихати. Сильно боліли легені - настільки, що дитина не могла лягти на правий бік.

Дівчинку привезли у львівський Охматдит. Там лікарі діагностували важку двосторонню пневмонію. ПЛР-тест підтвердив у дівчинки коронавірус, дитину підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

За словами медиків, приблизно 80 відсотків легенів були вражені. Стан дитини був вкрай важкий, виражена дихальна та серцево-судинна недостатність, сепсис.

Дівчинка вже п'ять днів перебуває в медикаментозному сні. ПЛР-тест на коронавірус показав негативний результат, але загроза не минула.

Важкий перебіг коронавірусу у дітей: медики б'ють на сполох

Лікарі кажуть, що зростає кількість випадків тяжкого перебігу хвороби у заражених коронавірусом дітей. Наразі у "ковідному" відділенні лише львівського Охматдиту 13 таких пацієнтів.

У більшості дітей COVID-19 починається з кишкових розладів, з мінімальних катаральних явищ, а пізніше - досить великий відсоток ураження легенів. Перебіг хвороби дуже швидкий.

До слова, готуючись до нового ковідного сезону, не треба влаштовувати «домашній аптечний склад» — лікар.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost