Догори
Дати відгук

Величезний провал у Стебнику продовжує поширюватись

Гігантський обвал ґрунту в районі рудника №2 біля с.Стебник  на Львівщині пов'язаний із затопленням карстових порожнин

1 хв на прочитання16 Березня 2020, 09:51
https://drohobych-rada.gov.ua/ https://drohobych-rada.gov.ua/
Поділитись:

Гігантський обвал ґрунту в районі рудника №2 біля с.Стебник  на Львівщині пов'язаний із затопленням карстових порожнин підземними водами.

Про це інформує GreenPost із посиланням на  повідомлення кафедри екологічної та інженерної геології і гідрогеології Львівського національного університету у соцмережі.

"Провал стався над незакладеними камерами пласта № 10 Пд-Сх та спричинений розвантаженням агресивних вод у ці камери у період їх затоплення", - йдеться у повідомленні.

Максимальний діаметр провалу біля 150 м. Глибина провалу, визначена за допомогою дрону, дорівнює 50-55 м.  Цей провал має порядковий №28 та розташований на відстані біля 120 м від краю великого провалу № 27, який утворився 30 вересня 2017 р.

Такі карстопровальні явища будуть продовжуватись до повного затоплення рудника, зазначають фахівці кафедри екологічної та інженерної геології і гідрогеології ЛНУ.

GreenPost нагадує, що раніше ЗМІ повідомляли про великий провал в районі с.Стебник, який раптово утворився 15 березня на колишньому руднику ГХП "Полімінерал". Стверджувалося, що візуальна глибина провалу сягає 100 м. Борти провалу дуже круті, біля 70-75°С і як наслідок, схили досі продовжують обвалюватися.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.