«Лляні мюслі» — протираковий рецепт від онколога
Для поліпшення смаку в них можна додавати мед, терті горіхи (окрім арахісу), насіння гарбуза і соняшника.
Усім своїм пацієнтам лікар-онколог Рамін Іманов рекомендує їсти на сніданок сирно-лляну масу. Для поліпшення смаку в неї можна додавати трохи меду, а також терті горіхи (окрім арахісу), насіння гарбуза і соняшника.
Ось варіант рецепта «лляних мюслів».
Додати 1 ч. л. меду і 2 ст. л. свіжозмеленого насіння льону в миску. Потім додати суміш із будь-яких свіжих ягід або сезонних фруктів, дрібно нарізаних (ніколи не використовуйте банани, тому що вони підвищують рівень цукру в крові ракових хворих). Узяти 1-3 ст. л. лляної олії та змішайте її зі 100 г (приблизно 7 ст. л.) сиру (в особливо важких випадках захворювання для суміші слід узяти 3 ст. л. лляної олії на 100 г сиру, у звичайній же, щоденній практиці можна використовувати меншу кількість олії льону). Усі інгредієнти добре розмішати. Страва готова.
Онколог також радить додавати до сирно-лляної суміші не солодко-кислі, а гірко-гострі компоненти: тертий часник, спеції (0,5 ч. л.) — такі, як кориця (ця спеція допомагає регулювати рівень цукру в крові), кардамон, куркума, каєнський перець тощо.
Також нагадаємо, що вітамін D підвищує ефективність лікування раку — дослідження.