Літня небезпека: як уникнути харчового отруєння в спеку

2 хв на прочитання14 Липня 2022, 15:34

Під час спеки продукти псуються швидше

Влітку ризики отримати харчове отруєння суттєво підвищуються, адже під час спеки продукти псуються швидше, а бактерії та мікроби розвиваються швидше та активніше.

У Держспоживслужбі нагадали про основні правила, яких потрібно дотримуватися, щоб запобігти харчовим отруєнням. «Влітку зростає ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб, тому важливо дотримуватися рекомендацій, щоб уникнути таких випадків», — йдеться у дописі організації.

Як уникнути отруєння їжею у спеку — поради

  1. Перед приготуванням їжі та перед її вживанням ретельно мийте руки з милом.
  2. Приготовані страви бажано вживати одразу або піддавати вторинній термічній обробці при повторному споживанні.
  3. Зберігати готові страви без холодильника варто не більше ніж дві години.
  4. Для вживання і приготування їжі варто використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну бутильовану.
  5. Воду з річок, озер не можна використовувати для вживання, приготування їжі та миття посуду.
  6. Не готуйте багатокомпонентні страви, які не вимагають термічної обробки у непристосованих до цього умовах.
  7. Не беріть у дорогу продукти, які швидко псуються.
  8. При тяжкому стані хворого треба негайно викликайте швидку допомогу.
  9. Не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб.
  10. Зберігати продукти харчування тільки у спосіб та терміни, зазначені на упаковці.
  11. При споживанні фруктів, овочів, ягід ретельно мити їх питною водою.
  12. Не вживати незнайомі та підозрілі гриби, ягоди, трави, інші рослини.
  13. Не вживати продуктів і напоїв за найменшої підозрі щодо їх якості та з простроченим терміном придатності.
  14. Для купання та відпочинку використовувати лише офіційно дозволені пляжі.

Надаємо, раніше ми розповідали, що Названо фрукт, що ефективно знижує рівень «поганого» холестерину

 

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: