Догори
Дати відгук

Літати Україною все ще дорого. Лоукостер SkyUp назвав причину

Зараз авіакомпанія не може собі дозволити дотувати внутрішні рейси.

2 хв на прочитання05 Лютого 2021, 13:49
Подорожі. Фото: Pixabay Подорожі. Фото: Pixabay
Поділитись:

Пандемія внесла корективи у плани, перспективи та буденне життя людей, націй, країн. Від карантинних правил страждають і вітчизняні компанії, особливо, авіаперевізники. Але крім закритих кордонів, для вітчизняного бізнесу є перепонами і невиконані обіцянки влади. 

Так, керівник української авіакомпанії-лоукостера SkyUp Airlines Дмитро Сероухов розповів, чому авіаперевізник активно розвивав внутрішні рейси, але зараз їх у розкладі немає.  

«Влітку минулого року, після обіцянок влади скасувати ПДВ на внутрішніх рейсах і акциз на авіапаливо, ми запустили програму внутрішніх рейсів. Але обіцянки не були виконані, а наш пасажир не готовий платити за квитки на внутрішні рейси дорожче 500–800 гривень. Зараз ми не можемо собі дозволити дотувати внутрішні рейси», — сказав він в інтерв'ю Mintrans.

Додав, що переговори про скасування ПДВ на внутрішні авіаперельоти ведуться, проте поки результатів немає.

Як ми інформували  своїх читачів раніше, уряд має намір продовжити карантинні обмеження у зв'язку з епідемією коронавірусу до 30 квітня 2021 року. 

До слова, Грузія відкриває кордони, а Португалія їх закриває. Наразі влада вирішує, чи потрібно буде прибулим робити повторний ПЛР-тест через декілька днів після прибуття.

Також ми писали, що влітку українці можуть відпочити у понад 20 країнах. Авіакомпанії отримали дозволи на виконання чартерних програм за цими напрямками. До переліку увійшли 29 країн Європи, Африки, Азії. Серед них  Єгипет, Греція, Грузія, Ізраїль, Домінікана, Шрі-Ланка, Італія, Іспанія, Туреччина, Таїланд, Мальдівська Республіка, ОАЕ, Албанія, Болгарія, Кіпр, Чорногорія, Туніс та інші.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost