За своєю суттю ця страва є варениками, хоча на вигляд вона зовсім інакша. Готувати ці вареники набагато простіше, ніж класичні, а на столі вони значно красивіші. Смакують «троянди» з вареним або печеним м’ясом, але і пісний варіант виходить дуже смачний.
Інгредієнти:
капуста — 0,5 кг;
морква — 1 шт.;
сіль;
борошно;
молоко, кисляк або сироватка;
сода;
оцет для гасіння;
вода.
Приготування.
Капусту нашаткувати, моркву потерти, протушкувати.
З борошна, погашеної соди, солі й молока замісити м’яке тісто, як на вареники.
Тонко розкачати, викласти начинку, згорнути рулетом, порізати шматочками по 4 см завдовжки.
Викласти у глибоку сковорідку розрізом донизу, залити гарячою водою більш ніж на половину висоти троянд.
Підсолити, закрити кришкою, варити на середньому вогні близько 10 хв або запекти у духовці до готовності.
Більше новин читайте на GreenPost.