Ліниві вареники з капустою «Троянди» — простий рецепт

1 хв на прочитання05 Березня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін

Готувати їх набагато простіше, ніж класичні, а на столі вони значно красивіші.

За своєю суттю ця страва є варениками, хоча на вигляд вона зовсім інакша. Готувати ці вареники набагато простіше, ніж класичні, а на столі вони значно красивіші. Смакують «троянди» з вареним або печеним м’ясом, але і пісний варіант виходить дуже смачний.

Інгредієнти:

капуста0,5 кг;

морква1 шт.;

сіль;

борошно;

молоко, кисляк або сироватка;

сода;

оцет для гасіння;

вода.

Приготування.

Капусту нашаткувати, моркву потерти, протушкувати.

З борошна, погашеної соди, солі й молока замісити м’яке тісто, як на вареники.

Тонко розкачати, викласти начинку, згорнути рулетом, порізати шматочками по 4 см завдовжки.

Викласти у глибоку сковорідку розрізом донизу, залити гарячою водою більш ніж на половину висоти троянд.

Підсолити, закрити кришкою, варити на середньому вогні близько 10 хв або запекти у духовці до готовності.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: