Ліниві голубці з картоплею, рисом і фаршем у мультиварці — швидка святкова страва

1 хв на прочитання11 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Подати можна у вигляді каші чи сформувавши з м’ясної начинки кульки.

Якщо хочеться приготувати щось смачне на свято, а часу не вистачає, можна зробити ліниві голубці в мультиварці. Подати їх можна у вигляді каші, перемішавши всі компоненти, чи сформувавши з м’ясної начинки кульки і прикрасити ними страву.

Часто виникає питання, чим залити голубці, тому є багато варіантів соусу. Можна просто змішати сметану з томатною пастою чи кетчупом, додати обсмажену моркву з цибулею, часник і перебити все блендером — вийде чудова підлива для голубців.

Інгредієнти:

м’ясний фарш — 500 г;

капуста — 1 шт.;

морква — 1 шт.;

болгарський перець — 1 шт.;

цибуля — 1 шт.;

рис — 1 скл.;

яйця — 2 шт.;

олія — 3 ст. л.;

томатна паста — 3 ст. л.;

картопля — 10 шт.;

вода — 1 л;

спеції, сіль, перець — до смаку.

Приготування.

Цибулю та капусту нарізати кубиками, а моркву й болгарський перець натерти на тертці.

До фаршу додати овочі та відварений рис, перемішати.

Нарізати великими шматочками картоплю й викласти її у чашу мультиварки, змащену олією. Зверху викласти фарш або зробити кульки та скласти на картоплю.

Воду змішати з томатною пастою, залити в мультиварку й додати спеції. Ввімкнути режим «Тушкування» і готувати 40 хвилин.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: