Ліниві баклажани — це дуже проста і смачна заготовка на зиму. Для приготування цієї смакоти знадобляться цілком звичайні продукти.
Інгредієнти:
баклажан — 10 шт.;
морква — 10 шт.;
червоний болгарський перець — 10 шт.;
великі помідори — 10 шт.;
цибуля — 4 шт.;
часник — 1 головка;
оцет 6 % — 1,5 склянки;
олія — 150-200 г;
сіль — 5 ч. л.;
цукор — 5 ч. л.;
пекучий перець 1-2 шт.
Πриготування.
Баклажани порізати кружальцями, не чистячи. Покласти в каструлю.
Почистити болгарський перець і порізати великими кільцями. Покласти в каструлю.
Порізати помідори. Покласти в каструлю.
Цибулю і моркву почистити, помити і порізати кружальцями. Покласти в каструлю.
Часник покришити. Дрібний перець розрізати тонкими кільцями. Покласти зверху всього в каструлю.
Налити в каструлю олію, посолити і поцукрувати.
Поставити на вогонь і кип'ятити півгодини. Але важливо саме кип'ятити півгодини, а не просто тримати на вогні.
Ліниві баклажани на зиму готові. Тепер їх потрібно лише закрутити у стерилізовані банки.
Також ми писали про баклажани по-грузинськи — супер-смачна заготовка на зиму.