Догори
Дати відгук

Лікування інсультів та інфарктів стане доступнішим

З 1 квітня держава збільшить грошові видатки на медикаментозне лікування та реабілітацію хворих із серцево-судинними недугами.

1 хв на прочитання27 Січня 2021, 12:20
На реабілітацію пацієнтів з інсультом та інфарктом держава виділить більше коштів. На реабілітацію пацієнтів з інсультом та інфарктом держава виділить більше коштів.
Поділитись:

З 1 квітня 2021 року держава за Програмою медичних гарантій виділить більше коштів для доступного лікування інфарктів та інсультів. Про це 27 січня повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. 

«Тариф за надання медичної допомоги за гострого інфаркту разом зі стентом становитиме 32 299 гривень. У березні 2020 року цей тариф спершу становив приблизно 16 тисяч, потім МОЗ підвищило його до 30 тисяч», — сказав Степанов. 

Він також нагадав, що у березні 2020 року тариф на лікування гострого мозкового інсульту становив 19 332 гривні, а в липні НСЗУ повідомила про його збільшення до 26 947 гривень. 

За словами Степанова, серцево-судинні захворювання є причиною переважної більшості смертей, які фіксуються в Україні щороку. До 67 % смертей настають через серцево-судинні захворювання. 

Очільник МОЗ також уточнив, що йдеться не лише про інсульт й інфаркт, які через свою поширеність у всіх на слуху. Українці потерпають і помирають й від інших небезпечних і тяжких серцево-судинних недуг.

Серед них — гіпертонія, захворювання периферичних артерій, ревматична хвороба серця, вроджені серцеві вади, серцева недостатність.

Як стало відомо раніше, з 1 квітня також зміниться пакет послуг для пацієнтів, які мають онкозахворювання. З цього часу держава буде оплачувати «хімію» та іншу терапію для онкохворих українців.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost