Догори
Дати відгук

Лікарські комісії при військкоматах працюватимуть інакше: в чому полягають зміни

Між ТЦК, військовими частинами та цивільними медичними закладами буде налагоджено електронний обмін документами.

1 хв на прочитання20 Травня 2023, 12:46
Поділитись:

Військово-лікарські комісії відтепер працюватимуть не лише при територіальних центрах комплектування (у просторіччі — «фотобудка»), а й у цивільних медичних закладах (передусім лікарнях і поліклініках). Про це розповідає Телеграм-канал «Медичне право України».

Очікується, що співробітники ВЛК отримають окреме фінансування для проведення медичних оглядів військовозобов'язаних українців.

Запис для проходження комісії буде проводитися в електронному режимі. Таким чином, можна буде записатися в електронну чергу на певний час. А для інформаційної підтримки військовослужбовців буде відкрита «гаряча» телефонна лінія.

Працівники ВЛК матимуть доступ до всіх обстежень і хвороб, а також будуть знати всю історію хвороби кожного військовозобов'язаного.

У зв'язку з цим військовозобов'язані, у яких раніше не були зафіксовані хвороби, вже не зможуть уникнути мобілізації через «раптові» проблеми зі здоров'ям. Якщо ж захворювання все ж будуть виявлені, то громадяни зможуть пройти додаткове медичне обстеження.

Між ТЦК, військовими частинами та цивільними медичними закладами буде налагоджено електронний обмін документами. А медичні заклади, які працюють у системі Міністерства оборони, матимуть доступ до електронних медичних карток пацієнтів цивільних лікарень і поліклінік.

Також ми писали, чим відрізняється «нова» повістка від «старої»: роз’яснюють юристи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.