Догори
Дати відгук

Лікарка розповіла, як оцінити ефективність щеплення від коронавірусу

Єдиний дієвий метод - це перевірити кількість антитіл в крові. Проте, працює від не щоразу.

1 хв на прочитання12 Лютого 2021, 22:18
Українцям порадили, як оцінити ефективність вакцини проти ковіду Українцям порадили, як оцінити ефективність вакцини проти ковіду
Поділитись:

Найкращий спосіб для звичайної людини оцінити ефективність діє вакцини після щеплення - це здати тест на антитіла. Про це 12 лютого в ефірі політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" заявила лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська.

"Як конкретній людині може оцінити ефективність вакцинації? Піти й здати тести на антитіла і подивитися, виробляються вони чи ні. А глобально ми дізнаємося, наскільки вакцинація запобігає ... Розумієте, все ж ще тільки вивчається. Рівно рік тому тільки саме захворювання ім'я своє отримала", - сказала Голубовська.

За словами лікарки, про масову ефективність можна говорити тільки при динамічному спостереженні.

Також Голубовська окремо наголосила на тому, що вакцинація від COVID-19 не повинна бути небезпечніше хвороби. Особливо для певних груп людей.

"Я думаю, що все люди зі здоровим глуздом будуть хотіти себе захистити від цього, але все буде залежати від того, як це буде організовано", - додала Голубовська.

Як стало відомо раніше, найменше хочуть вакцинуватися жінки до 30 років. А найбільше до кабінетів щеплення готові прийти чоловіки, віком від 45 років.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.