Лікар-ендокринолог вищої категорії Олена Губкіна розповіла, що кашу з високим глікемічним індексом не можна їсти тим, хто худне, страждає від діабету або ожиріння.
Найбільш безпечною крупою з низьким глікемічним індексом є перловка, середній показник у гречки і рису, високий - у пшоняної, кукурудзяної і манної круп.
Таким чином, для людей, які прагнуть правильно харчуватися, бути стрункими і здоровими, а також для людей з цукровим діабетом, з ожирінням поряд з калорійністю і обсягом споживання каш необхідно враховувати і їх глікемічний індекс.
Це важливо, тому що при низькому рівні глюкози людина відчуває занепад сил. Варто щось з'їсти, рівень глюкози зростає, забезпечуючи харчування мозку, прилив сил і енергії. Коли рівень глюкози вище необхідного, надлишок переробляється в жир і відкладається організмом у запаси.
Тому різкі скачки рівня глюкози в крові шкідливі, надходження її потрібно регулювати