Лікарка розповіла, кому не можна їсти каші

1 хв на прочитання13 Грудня 2020, 21:16

Крупи є важливою складовою раціону, в них міститься велика кількість корисних компонентів, але в той же час більшість з каш має високий глікемічний індекс - показник, що визначає рівень глюкози в крові

Лікар-ендокринолог вищої категорії Олена Губкіна розповіла, що кашу з високим глікемічним індексом не можна їсти тим, хто худне, страждає від діабету або ожиріння.

Найбільш безпечною крупою з низьким глікемічним індексом є перловка, середній показник у гречки і рису, високий - у пшоняної, кукурудзяної і манної круп.

Таким чином, для людей, які прагнуть правильно харчуватися, бути стрункими і здоровими, а також для людей з цукровим діабетом, з ожирінням поряд з калорійністю і обсягом споживання каш необхідно враховувати і їх глікемічний індекс.

Це важливо, тому що при низькому рівні глюкози людина відчуває занепад сил. Варто щось з'їсти, рівень глюкози зростає, забезпечуючи харчування мозку, прилив сил і енергії. Коли рівень глюкози вище необхідного, надлишок переробляється в жир і відкладається організмом у запаси.

Тому різкі скачки рівня глюкози в крові шкідливі, надходження її потрібно регулювати

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: