Лікарка назвала два фрукти, які можуть знизити ризик розвитку гіпертонії

2 хв на прочитання18 Червня 2023, 06:50

Регулярне вживання фрукта допоможе захиститися від появи ознак захворювання або небезпечних симптомів за його наявності.

Ризик високого артеріального тиску (гіпертонія) можна знизити, якщо внести деякі зміни в щоденний раціон. Насамперед додати в нього авокадо, а якщо захочеться солодкого – то це мають бути тільки банани.

Регулярне вживання першого фрукта допоможе захиститися від появи ознак захворювання або небезпечних симптомів за його наявності. Таке переконання висловила британська лікарка-дієтологиня Сара Брюер.

Гіпертонія є дуже поширеним і серйозним захворюванням, яке підвищує ризик деяких смертельних ускладнень, наприклад, серцевих нападів.

Такий стан створює додаткове навантаження на кровоносні судини і життєво важливі органи. Люди в більшості навіть не знають, чи схильні вони до ризику підвищеного артеріального тиску. Тому, зазначила дієтологиня, профілактичні заходи нікому не зашкодять.

Брюер стверджує, що найпростіший спосіб захиститися від гіпертонії – це їсти більше авокадо.

За її словами, користь цього фрукта в тому, що він:

“У сукупності ці властивості роблять авокадо ідеальною закускою для пацієнтів із гіпертонією. А якщо ви невеликий шанувальник такого фрукта, все одно можете пожинати плоди, замінивши олію олією авокадо”, – додала дієтологиня.

Лікарка навела як доказ дослідження, яке показало, що регулярне вживання авокадо може знизити рівень холестерину завдяки вмісту в них рослинних стеролів, розчинної клітковини й антиоксидантів.

Брюер зазначила, що солодшим доповненням до дієти за гіпертонії можуть стати банани, які теж містять калій, який допомагає нейтралізувати негативний вплив натрію. Також ця поживна речовина регулює кількість рідини в організмі.

“Якщо в ньому занадто багато води, зайва рідина в крові чинить додатковий тиск на стінки кровоносних судин. Дотримання здорової і збалансованої дієти – один із найкращих способів контролювати артеріальний тиск у домашніх умовах. Намагайтеся їсти не менш ніж п’ять порцій фруктів і овочів щодня та консультуйтеся з лікарем”, – підсумувала дієтологиня.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: