Лікарі назвали продукт, здатний розріджувати кров та знижувати холестерин

2 хв на прочитання03 Лютого 2022, 06:51

Не можна пити каву з корицею, якщо у вас регулярні головні болі.

Попит на таку популярну спецію, як кориця, особливо зростає взимку, і ще більш активно – ближче до Нового року. До речі, згідно з висновками американських дослідників, за своєю антиоксидантною активністю кориця випереджає часник та орегано – відомі "суперпродукти".

Перші згадки про корицю датуються ще до нашої ери. Хто тільки не займався продажем прянощів: і венеціанські купці, і португальці і навіть голландці, які модернізували процес збору і обробки кориці.

Сьогодні аромат кориці знайомий кожному, а от з чого її отримують — для багатьох загадка. Кориця — це висушена кора дерев, що відносяться до сімейства лаврових. Сьогодні корицю вирощують у тропічних країнах і найбільш популярними сортами є:

Які корисні властивості має цей унікальний продукт, і кому від нього краще відмовитися, розповіла команда американських лікарів з Клівленда, в якій був ендокринолог, дієтолог, терапевт та кардиолог.

Одна з цінних властивостей кориці – зниження ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Продукт при регулярному вживанні допомагає знижувати рівень поганого холестерину у крові. Також є дані, що кориця розріджує кров, покращує кровообіг та знижує кров'яний тиск, зазначають фахівці.

Корицю не можна вживати при виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки, синдромі роздратованого кишечника, а також при проблемах із нирками, зазначила гастроентеролог Абігаль Моуд. Крім того, спеція може сприяти підвищенню тиску, тому при гіпертонії варто споживати корицю помірно.

Для нейтралізації шкідливих властивостей кориці її рекомендують використовувати з кавою, або з медом. Кава з корицею має безліч корисних властивостей, але є і протипоказання до вживання такого напою:

Також ми розповідали про втому від сну: як це можливо і що з цим робити.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: