Догори
Дати відгук

Лікарі назвали п'ять симптомів нового британського COVID-19 у дітей

Медики наполягають на уважному спостереженні за малечою.

2 хв на прочитання12 Січня 2021, 06:20
Поділитись:

Експерти в галузі охорони здоров'я Великобританії, де зараз вирує новий мутований штам коронавірусу, наполягають на важливості виявлення будь-яких нових симптомів як у себе, так і у своїх дітей. Число випадків зараження новим штамом вірусу серед британців сягає високого рівня — все тому, що цей варіант ковіду передається набагато швидше. Основні симптоми захворювання у дорослих досить добре відомі, але як щодо дітей і малюків? Британські лікарі розповіли про п'ять основних ознак у дітей, повідомляє Express.

Втома. До 55 % дітей із новим ковідом страждають від втоми, і багато хто з них стають нетовариськими та замкнутими. У малюків можуть проявлятися напади істерики та плачу. За словами лікаря-інфекціоніста, професора медицини Ричарда Уоткінса (Північно-східний медичний університет Огайо, США), відчуття втоми пов'язано з речовинами цитокінами, які імунна система виробляє внаслідок атаки вірусу. Ці речовини спонукають тіло зосереджувати свою енергію на боротьбі з патогенами, наслідком чого може стати почуття загального стомлення.

Головний біль. Другий за частотою симптом. Головним болем у разі зараження новим штамом ковіду страждає до 53 % дітей. У них часто одночасно болить живіт.

Лихоманка. Вона є одним із попереджувальних ознак вірусу у 49 % дітей. Лікарі нагадують, що гарячковий стан характеризується відчуттям ознобу на тлі підвищення температури тіла, що говорить про включення в боротьбу з інфекцією імунної системи. У дітей і малюків фахівці радять звертати увагу на температуру 37 градусів і вище.

Хворе горло. Додаток ZOE Symptom Tracker також виявив, що 38 % дітей із ковідом відчувають біль у горлі. Це загальний термін для будь-якого стану, за якого відчувається дискомфорт, першіння та болючість під час ковтання, відзначають експерти.

Втрата апетиту. Від їжі в разі зараження відмовляються до 35 % дітей. Спроби їх нагодувати можуть спровокувати нудоту та блювоту.

Раніше ми розповідали, які «дитячі» хвороби загрожують дорослим і здатні зруйнувати здоров'я.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я